GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ağustos 2021 Çarşamba 19:21

YAŞ kararları Ege’ye nasıl yansıdı: Komutana terfi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan YAŞ’ta alınan kararların ayrıntıları netleşti. Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri Orgeneralliğe yükseltilen iki isimden birisi oldu.

EGEDESONSÖZ- Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan komuta kademesini şekillendiren Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Kararın ayrıntılarında Ege Ordusu da yer aldı. 7. Kolordu ve 4. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra Ege Ordusu Komutanlığına atanan Korgeneral Ali Sivri Orgeneral rütbesine yükseltildi. Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile birlikte rütbe alan iki isimden birisi olan Sivri, bir yıldır İzmir’de görev yapıyordu.

Karara göre, Güney Deniz Saha Komutanı olarak görev yapan Tümamiral Kadir Yıldız Koramiral oldu. Yine Çiğli 2.Anajet Üs Komutanlığı görevini yürüten Tuğgeneral Rafet Dalkıran Tümgeneral rütbesini aldı.

Öte yandan İzmir Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Cemal Ziya Kadıoğlu ile Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz’un görev süresi uzatıldı.