GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Kasım 2022 Cuma 14:48

Yargıçlar Sendikası’ndan 10’uncu yıl mesajı!

Yargıçlar Sendikası İzmir Şubesi, kuruluşlarının 10’uncu yılı dolayısıyla İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Süreçte bedeller ödendiği belirtilen metinde, “Örgütlü mücadele bir yandan kazanımlar ve bir yandan ödenen bedeller ile bugüne kadar sürmüştür. Demokratik toplum olmanın, hak ve özgürlükleri etkin bir biçimde kullanmanın gereği olarak örgütlenme, bu yolla baskı grubu olma son derece önemlidir. Yargıçlar Sendikası da aynı zamanda bir baskı grubu olarak kuruluş amaçlarına uygun biçimde adımlarını bugüne dek kararlılıkla atmaya devam etmektedir” ifadelerini kullanıldı

EGEDESONSÖZ -  İzmir’de 11 Kasım 2012 tarihinde kurulan Yargıçlar Sendikası, kuruluşunun 10’uncu yılında İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen açıklamaya İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Murat Aydın, Büro Emekçileri Sendikası İzmir Başkanı Mustafa Güven katıldı.

Yapılan açıklamada hukukun adaletli işlemesi için çaba gösterildiğini belirtirken, şu ifadeler kullanıldı;

“Yargıçlar ve Savcılar olarak Hukuk Devleti, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve mesleki konularla ilgili sorunların çözümü ve örgütlü mücadele için kendi sesimizi bizzat ve doğrudan doğruya duyurabilmek adına 10 yıl önce Yargıçlar Sendikası adı altında örgütlendik. Örgütlü mücadelede etkin ve önemli bir süreci başlattık. Örgütlü mücadele bir yandan kazanımlar ve bir yandan ödenen bedeller ile bugüne kadar sürmüştür. Demokratik toplum olmanın, hak ve özgürlükleri etkin bir biçimde kullanmanın gereği olarak örgütlenme, bu yolla baskı grubu olma son derece önemlidir. Yargıçlar Sendikası da aynı zamanda bir baskı grubu olarak kuruluş amaçlarına uygun biçimde adımlarını bugüne dek kararlılıkla atmaya devam etmektedir.

Yargı bağımsızlığı ile ilgili sorunların her geçen gün arttığı günümüzde yargıçlar Sendikası da her geçen gün her türlü baskı, talimat ve etkinin uzağında olabilecek hak ve özgürlüklerin kullanılabilmesinin teminatını teşkil edecek, tek gayesi hukukun adalete evrilmesinden ibaret bir yargı mekanizmasının tesisi için daha da kararlılıkla çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

Bu anlamda hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı tesis edilene yargı örgütü içerisindeki sorunlar giderilene dek mücadelemiz devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”