GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Kasım 2023 Pazartesi 16:35

Yargı krizine karşı İzmir’de dev eylem!

Anayasa Mahkemesi'nin "seçilme hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine hükmettiği Türkiye İşçi Partisi milletvekili Can Atalay için İzmir’de 25 Kasım Cumartesi günü büyük bir eylem düzenlenecek.

EGEDESONSÖZ- Bünyesinde DİSK, KESK, TMMOB, TTB, İzmir Barosu ve siyasi partilerin yer aldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması konusunda yargıda meydana gelen krizle ilgili "Demokrasi için yürüyoruz" başlığıyla eylem yapma kararı aldı.

Platform, 25 Kasım Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir eylem düzenleyecek. Konak Eski Sümerbank önünden başlayacak olan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması ile son bulacak. Kitlesel basın açıklaması saati ise 16:30 olarak belirlendi.

Diğer yandan Salı ve Perşembe günleri İzmir Adliyesi önünde demokrasi nöbeti yapılması kararlaştırıldı. Buna göre saat 12:30 ile 13:30 arasında adliye önünde nöbet tutulacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  yargı krizinin yaşandığı süreçte büyük bir miting organize edilmesi için çalışma başlattıklarını açıklamıştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararını tanımayarak mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.