GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Aralık 2016 Pazartesi 12:12

Yaralı kurtulan İzmirli Er Kayseri’deki hain saldırıyı anlattı!

Ülkeyi yasa boğan hain saldırıdan yaralı kurtulan Kirazlı Er Yemez patlama anını ve yaşadıklarını anlattı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – Türkiye Cumartesi günü Kayseri’de meydana gelen hain saldırıyla yasa boğuldu.

Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınında bomba yüklü bir otomobil çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsünün yanında infilak etti. Hain saldırı sonucu 14 asker şehit olurken, 55 personel de yaralandı.

Kayseri saldırısında İzmirli Er Kamil Yemez de yaralı olarak kurtuldu. Tedavisi tamamlandıktan sonra Kiraz ilçesi Karaburç Köyü’ndeki ailesinin yanına getirildi.

Sağlık durumu hakkında bilgi veren Kamil Yemez hain saldırıyı ve o gün yaşadıklarını Egedesonsöz’e anlattı.



HEPİMİZ YAKIN ARKADAŞTIK…
Yemez, “Hepimizin yakın arkadaştık. Birçoğuyla da koğuş arkadaşıydık. Benim 24 günüm kalmıştı. Başımıza böyle bir iş geldi. Ölen arkadaşlarımızdan 5 tanesinin 30 günü kalmıştı” açıklamasını yaptı.

ŞOKU ATLATTIM SONRA…
Saldırı anını hatırladığı kadarıyla anlatan Yemez, “Şüphelendiğimiz bir şey olmadı. Arabanın içindeydik, bir patlama oldu. Nasıl oldu anlamadım. Kendime nasıl geldim hatırlamıyorum. Arkadaşlarımız kendilerini pencere ve kapılardan dışarı attılar. Ben de dışarıya çıkıp bir süre oturdum... Şoku atlattım. Sonra arkadaşlarımı çıkarmak için arabaya gittim. Dışarıdaki arkadaşlarımızı çağırdım. Bir kişiyi çıkardık. Oturttuk kaldırıma… Sonra yine geriye gittik. Bir askerin yandığını gördüm. Görseydim tanırdım. Biz yardım ederken ambulans beni aldı hastaneye götürdü” dedi.

DİKKAT ETMEMİZ GEREKTİĞİ SÖYLENİYORDU
Yemez, “Komutanlarımız her çarşıya çıkışımızda ‘kendinize dikkat edin’ diye uyarlıyorlardı. Bir hafta önce İstanbul’da patlama oldu ama onlar patlama olsa da olmasa da dikkat etmemizi söylüyordu. Hiç böyle bir şey aklımıza gelmiyordu” diye konuştu.

TUGAYDAN SONRA BİZİ TAKİP ETMİŞ
Patlamayı gerçekleştiren araç hakkında bilgi veren Yemez, “O gelen aracı fark etmedik. Birkaç arkadaşımızın söyleyişine göre, tugayın oradaki parkta görmüşler. Patlayan araba o araçmış. Bizi tugaydan sonra takip etmiş” dedi.

DOĞU’DA ŞEHİT OLMADILAR BURADA OLDULAR!
Yemez mevcut askerlik durumuyla ilgili konuşurken, şehit olan arkadaşlarının Doğu görevinden yeni geldiğini de sözlerine ekledi.

Yemez, “Askerlik durumumda tekrar dönmek gibi bir gelişme yok. Tezkeremi aldım. Şehit arkadaşlarım Doğu’dan yeni gelmişlerdi. 8 Aralık’ta Kayseri’ye döndüler. Doğu’da şehit olmadılar, burada oldular. Geldiklerinde, ‘Her gün saldırı oluyordu. Dibimize bomba düşüyordu’ diye anlatıyorlardı. 5 aydır orada hiçbir şey olmadı, olan burada oldu! Arkadaşlarım gittiği için çok üzgünüm ama dostlar sağ olsun” ifadelerini kullandı.