GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
8 Mart 2023 Çarşamba 16:58

Yapı denetim uyarısı... Kimlik görmeden izin vermeyin!

Bornova Belediyesi, bir duyuru yayınlayarak, belediyeden 'yapı denetimine geldik' diye evlere girenler olduğuna dair ihbarlar aldıklarını, son depremden sonra oluşan hassasiyetin suiistimal edildiğini belirterek, o kişilere itibar edilmemesini istedi. İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Müdürlüğü de kimlik sorulmadan hiç kimseyle muhatap olunması tavsiyesinde bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Çok büyük can kaybı ve yıkıma yol açan Kahramanmaraş depreminden sonra vatandaşlar, oturdukları evlerin depreme ne kadar dayanıklı olduğunu öğrenmek için büyük bir hassasiyet göstermeye başladı. Bunu fırsat bilen sahtekarların da belediyeden yapı denetimine geldiklerini belirterek evlere girmeye çalışanlar olduğuna dair ihbarlar artınca, Bornova Belediyesi bu konuda kamuoyuna bir duyuruda bulundu. Duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

BORNOVA BELEDİYESİ DUYURU YAYIMLADI
“Son günlerde bazı vatandaşlarımızın evlerine, Bornova Belediyesi’nden “yanı denetimine” gelindiğine dair ihbarlar alıyoruz. Bildirilen ihbarlarla, yaşadığımız yıkıcı depremin ardından vatandaşlarımızda artan hassasiyetin suiistimal edildiğini görüyoruz. Kurumumuzun deprem kontrolü adı altında denetim ve tahliye faaliyeti bulunmadığını bildirir, sahte belgelerle belediyemizin adını kullanmaya çalışan bu tür girişimlere itibar edilmemesini, tüm kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

İDUĞ: OLMASI GEREKEN ÇALIŞMAYI BELEDİYE ZATEN YAPIYOR
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ihbarların peşpeşe gelmesiyle, böyle bir önlem almak için duyuru yayımladıklarını belirterek, “Bu tür sahtekarlar insanlarımızın karşısına çıkabilir. Dikkatli olsunlar. Depremde bile yağma yapan vicdansızları gördük. Halkımız tedirgin olmasın. Kimlik sorsunlar ve tereddütleri varsa, belediyemizi arasınlar. Olması gereken çalışmayı belediyemiz zaten yapıyor. İşbirliği içerinde erken uyarı sistemini devreye soktuk” dedi.

ÖZDİL: EKİPLERİMİZİN KURUMDAN VERİLMİŞ KİMLİKLERİNİ GÖRSÜNLER
İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömür Özdil ise şunları söyledi:

“Bizim ekiplerimizin kurumumuzdan verilmiş kimlikleri vardır. Kapıyı çalan hırlı mıdır, hırsız mıdır, bilemezsiniz. Bu nedenle vatandaşlarımızın kimlik sorması gerekir. Bu tür çalışmalar bizim kontrolümüzde yürüyor. Belediyeler de çalışmalarımıza ortak olurlar. Hiç kimse kafasına göre, ben yapı denetimi yapacağım diyemez. Vatandaşlarımız böyle bir girişimde bulunan kişilerden kimlik sorsun. Kim olduklarını bilmeden, sorgulamadan kesinlikle onlarla muhatap olmasınlar. Bu çok enteresan bir durum. Vatandaşlarımız çok dikkatli olsunlar.”