GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Ağustos 2024 Salı 09:18

Yangın sonrası dikkat çeken hamle: İtfaiye Daire Başkanı görevden alındı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse görevden alındı. Derse’nin orman yangınlarının hemen ardından görevden alınması dikkat çekti.

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadro revizyonu sürüyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan ve başta Karşıyaka olmak üzere kentin birçok noktasında etkili olan orman yangınları sonrası kent siyasetinde tartışmalar yaşanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, havadan müdahalenin yetersiz kaldığını belirtirken AK Parti cephesinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yangına müdahalede yetersiz kaldığı yönünde eleştiriler gelmişti.

Tartışmalar sürerken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden dikkat çeken bir hamle geldi. Belediyeye bağlı İtfaiye Dairesi’nin bakanlığını yürüten İsmail Derse görevden alındı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Derse’nin emekliliğe ayrıldığını duyurdu. Açıklamada " İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanımız Sayın İsmail Derse’nin görevden alındığı yönünde basına ve kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Daire Başkanımız emekli olmaya karar vermiş ve kendi iradesi doğrultusunda görevi bırakmıştır. İtfaiye teşkilatımızda bugüne kadar verdiği hizmetler için Sayın Derse’ye çok teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık ve esenlikler diliyoruz" denildi.