GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Ocak 2021 Çarşamba 22:16

Virüslü hastaya fatura iddiasına Valilik'ten açıklama!

Torbalı Devlet Hastanesi'nde koronavirüs testi pozitif çıkan ve tedavi edilen bir vatandaştan ücret talep edilmesi hakkında İzmir Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Torbalı Devlet Hastanesi'nde koronavirüs testi pozitif çıkan ve daha sonra durumu ağırlaşınca yoğun bakımda tedavi edilen 51 yaşındaki Kutbettin Köstekçi isimli vatandaştan taburcu edildiği sırada SGK'sı olmadığı gerekçesiyle 1.632 liralık fatura çıkarıldığı iddiasına ilişkin İzmir Valiliği'ndan açıklama yapıldı.

-TORBALI'DA SAĞLIK SKANDALI İDDİASI

Valilikten yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığının ve yerel idarenin sosyal güvencesi olmayan Covid-19 tanılı hastalardan ücret talebi yönünde bir uygulaması bulunmadığı vurgulanırken şu ifadeler kullanıldı:

"13.01.2021 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan, Torbalı Devlet Hastanesi’nde Covid-19 tanısı ile tedavi gören hastadan tedavi ücretlerinin istendiği ve parayı ödemeyince tutanakla taburcu edildiği ile ilgili haberlere istinaden basın açıklaması zorunluluğu doğmuştur.

 Sözkonusu hastanın Covid-19 tanısı ile 3 gün süreyle Torbalı Devlet Hastanesinde takip ve tedavisi yapılmıştır. Bu süreçte hastane idaresi tarafından kendisinden herhangi bir ücret talep edilmemiş olup konu taburculuk sırasında durumun servisteki personellerince tutanak altına alınmasından ibarettir. Sağlık Bakanlığımızın ve yerel idarenin sosyal güvencesi olmayan Covid-19 tanılı hastalardan ücret talebi yönünde bir uygulaması bulunmamaktadır."