GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ocak 2024 Cuma 10:36

Vinç faciası davasında yeni gelişme… Sanıklar için ‘adli kontrol’ kararı!

İzmir’in Bornova ilçesindeki bir otel inşaatında 6 işçinin can verdiği vinç kazasının yeni duruşması bugün İzmir Adliyesi 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada karar çıkmazken, Muhammed Yolçi ve İrfan Kasırga dışında tüm sanıkların adli kontrolü kaldırıldı.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Bornova'da Kamil Tunca Caddesi'nde bir otel inşaatında, geçtiğimiz yıl 30 Aralık'ta kule vinç yükseltme çalışmaları sırasında devrildi.

Vincin arka ağırlığı işçi yatakhanesi konteynerlerin üzerine düştü. Vincin yükseltilmesi işini yapan Aslan Akkaya (38), Ali Şükrü Duru (41) ve Ümit Kara (39) ile konteynerde kalan Fesih Çiftçi (32), Yıldırım Sarı (38) ve Baykal Gündüz (28) hayatını kaybetti. Mücahit Çiftçi, Deniz Ayaz ve Haci Kent ise yaralandı.

Yürütülen soruşturmanın ardından 3'ü tutuklu 7 sanık hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Emrullah Yolçi, Muhammet Yolçi, Fırat Kamil Aydın, İrfan Kasırga, Alim Emiroğlu, ölen işçilerin bağlı olduğu taşeron firmanın sahibi Naci Özel ve kule vinç firma sahibi Savaş Akkaya (43) hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İnşaat firmasının sahibi Emrullah Yolçi, şantiye şefi Muhammet Yolçi ve vinç sahibi İrfan Kasırga’nın tutuklu yargılandığının önceki duruşmasında mütalaasını okuyan savcı, tutuklu sanıkların adli kontrolle tahliyesini talep etmişti.

Mahkeme heyeti tutuklu bulunan inşaat firmasının sahibi Emrullah Yolçi ile şantiye şefi Muhammet Yolçi’ne adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kapsamında tahliyelerine karar verirken sanıklardan vincin sahibi İrfan Kasırga hakkında ise tahliye kararı vermişti.

Davaya bugün İzmir Adliyesi 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Mahkemede, Emrullah ve Muhammet Yolçi’nin avukatları adli kontrol kararının kaldırılması talep edilirken Mahkeme Başkanı Muhammed Yolçi ve İrfan Kasırga dışındaki sanıkların adli kontrolünün kaldırıldığını açıkladı. Ölen işçilerden Ali Şükrü Duru'nun ailesinin avukatı, sözlü olarak el sıkıştıklarını ancak sanıklarla protokol yapmadıklarını, sözleşme yapıldıktan sonra kendilerini de şikayetlerinden vazgeçeceklerini belirtti.
Davada karar çıkmazken bir sonraki duruşma 5 Nisan 13:45’e ertelendi.