GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
11 Mart 2024 Pazartesi 13:43

Vikipedi’de 'Manisa' hatası… Başkan değişti!

Özgür Ansiklopedi Vikipedi’deki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sayfasında mevcut başkanın değiştiği bilgisi yer aldı. Ergün’ün görev süresinin 31 Mart 2023’te bittiği ve makamın yerine CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek’in oturduğu bilgisi yer aldı.

EGEDESONSÖZ – Özgür Ansiklopedi olarak anılan ve bağımsız bilgi kaynağı olan Vikipedi’de seçim sonuçlarına dair manipülasyon yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Vikipedi sayfasında hala seçimler olmamasına rağmen ‘eski’ ibaresi yer aldı. Sayfada Ergün’ün görev süresinin 31 Mart 2023’te bittiği ve makamın yerine gelen kişinin CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek olduğu belirtildi.

Ücretsiz ve özgür bilgi kaynağı olarak 2001 yılında yayın hayatına başlayan Vikipedi, açıldığı günden bugüne ‘yanlış bilgi’ yaymasından dolayı eleştirilere maruz kaldı. Bu sebepten dolayı bir dönem Türkiye’de erişim engeline uğrayan Vikipedi’de yazarlar, bilgileri istediği gibi düzenleyebiliyorlar.