GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Aralık 2019 Salı 13:13

Veterinere tehdide 2 yıl hapis

Emre Aşık'ın eski eşi Yağmur Aşık, balkonunda bulduğu orman baykuşunu götürdüğü veterineri tehdit ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığa ceza indirimi uygulamadı.

Bir dönem A Milli Futbol Takımı'nda da forma giyen Emre Aşık'ın eski eşi Yağmur Aşık, evinin bahçesinde bulduğu baykuşu götürdüğü veterinerlerle kavga edip tehdit, hakaret ve yaralama eylemleri gerçekleştirdiği gerekçesiyle yargılandığı davada, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müşteki sanık veteriner hekim Dilara Tezel ve müşteki veteriner hekim Berkay Güven ile müşteki sanık Yağmur Aşık'ın avukatı katıldı.

Tanıkların dinlenildiği duruşmada, sanıklara son savunmaları soruldu.

Tezel ve Güven, Yağmur Aşık'ın cezalandırılmasını talep ederken, Aşık'ın avukatı, olayın gelişimi dikkate alındığında ilk haksız fiilin kimden kaynaklandığının yeterli ölçüde araştırılmadığını belirterek, "Bu durum haksız tahrik ve meşru müdafaa hükümlerinin uygulanmaması gibi bir sonuç doğuracaktır. Eksikliklerin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, müşteki sanık Dilara Tezel ve müşteki sanık Faruk Yılmaz'ın üzerine atılı "basit yaralama" ve "tehdit" suçlarından beraatine hükmetti. Mahkeme, Tezel'in yaralama suçunu, Yağmur Aşık'a karşı meşru savunma halinde gerçekleştirdiğini kaydetti.

İNDİRİMSİZ CEZA
Müşteki sanık Yağmur Aşık'ı, "tehdit" suçundan 8 ay 22 gün, "basit yaralama" suçundan 8 ay, "hakaret" suçundan ise 7 ay 8 gün olmak üzere toplamda 2 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, dosyaya yansıyan "olumsuz kişiliğini" dikkate alarak Aşık'ın cezasında herhangi bir indirim uygulanmadı.

Mahkeme, Aşık'ın UYAP sistemine kayıtlı dosyaları dikkate alınarak, yeniden bir suç işlemeyeceği konusunda olumlu bir kanaat oluşmadığından hapis cezasında erteleme veya paraya çevrilmesine yer olmadığına karar verdi.