GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
13 Temmuz 2016 Çarşamba 10:28

Vergi rekortmenleri listesinde 3 İzmirli!

Maliye Bakanlığı Türkiye’nin ilk 100 vergi rekortmenini açıkladı. Lucien Arkas İzmir’de birinciliği yine kaptırmazken listede 3 İzmirli yer aldı.

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 2015 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Türkiye geneli ilk 100 sıralamasını açıkladı.

Geçen yıl en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum ise 2 milyar 350 milyon 350 bin 777 lira ile Merkez Bankası oldu. Geçtiğimiz yıl 38 kişi adının açıklanmasını istemezken, bu yıl bu sayı 51 oldu.

Vergi rekortmeniler listesinde Türkiye’nin ilk 100’üne bu sene 3 İzmirli girdi.



ARKAS 8 BASAMAK GERİDE YİNE LİDER

İzmir’in vergi şampiyonunda gelenek bozulmadı. Türkiye’nin lojistik devi Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas 7 milyon 608 bin TL ile yine İzmir vergi şampiyonu olarak listede yer aldı. Geçen sene 18. Sırada ilk yüzde yer alan Arkas, bu sene 8 basamak gerileyerek 26. Sırada yer aldı.

Lucien Arkas’ın arkasında bu sene yükselişe geçen isim oldu. Önceki yıla oranla yaklaşık 500 bin TL artış yapan Bernard Arkas, 4 milyon 109 bin TL ile 84. Sıradan 75. Sıraya yükseldi.

NAİL ÖZKARDEŞ GERİ DÖNDÜ
Geçen sene Lucien Arkas’ın arkasında Karşıyaka’daki inşaat yatırımlarıyla adından söz ettiren Ahmet Cengiz yer almıştı. Geçen senenin dikkat çeken isimlerinden olan Ahmet Cengiz bu sene listede yer almadı.

Cengiz’in yerine ise önceki yıllarda görmeye alışık olduğumuz Nail Özkardeş geldi.  Türkiye ilk 100 vergi rekortmenleri listesinde İzmir’in şampiyonları arasında yerini almaya alışık olan Özkardeş’in geçen sene listede yer almaması dikkat çekmişti. İzmirli iş adamı Nail Özkardeş bu sene 3 milyon 607 bin TL ile listeye 95. Sıradan dönüş yaptı.