GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
10 Mart 2016 Perşembe 12:53

Vergi Haftası'nda önemli panel: Sorunlar ve çözüm önerileri

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen panelde Türk vergi siteminin güncel sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Haftası’nda Maliye Bölümü ve Maliye Kulübü iş birliğiyle İzmir’de önemli bir panele imza attı.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen panelde Türk vergi siteminin güncel sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan panelde Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kamil Tüğen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Süral Özer, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin yaptı. Oturum başkanlığını ise İzmir Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Tekir yaptı. Panele konuşmacı olarak ise, Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Saraç, Anayasa Mahkemesi Raportörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Tekbaş, Vergi Denetim Kurulu İzmir Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Murat Olgun, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir KGK ve Bağımsız Denetçi İ. Burak Oğuz konuşmacı olarak katıldı.

Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tüğen panel konuşmasında vergi haftasının önemine değinirken, üniversiteler ve vergi bilinci üzerine bilgilendirme yaptı. Oğuz ise bir muhasebeci gözünden vergi konusundaki sıkıntıları katılımcılara anlattı.