GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2019 Cumartesi 13:50

Vekil Sertel Lider’le görüşmeyi anlattı: Deniz Yücel ile devam!

İzmir Milletvekili Sertel, yaklaşan il kongresi öncesinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelttiği, ‘Ben sizinle ekibim. İl kongresinde ne yapacağız?’ sorusunun cevabını açıkladı. Sertel, ‘Genel Başkanımız da bana ‘Deniz Yücel ile devam edeceğiz’ dedi. Bu Deniz Yücel’e üstten bir destek olarak algılanmamalı. Adaylar çıkar yarışır ama ben kongrede bir oyumu Deniz Yücel’e vereceğim” açıklamasını yaptı. 

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay sürecinin ikinci etabı olan ilçe kongreleri start aldı. İl kongresine gidilen süreçte İzmir’de tek adaylı bir kongre mi yoksa çoklu bir yarış mı olacağının tartışmaları devam ediyor. 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Seferihisar’daki kongrede flaş bir çıkışa imza attı. Kürsüye gelen ve konuşmasını yapan Vekil Sertel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı. Sertel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’in mevcut İl Başkanı Deniz Yücel ile yola devam etme noktasında olduğunu aktarırken vereceği oyun rengini de açıkladı. Sertel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile buraya gelmeden önce konuştum. ‘Ben hiçbir ekibe bağlı değilim, sizinle ekibim. Sizden bir şey öğrenmem gerekir. Ben geçen dönem Deniz Yücel’e destek verdim. Şimdi ne yapacağız?’ dedim. Genel Başkanımız da bana ‘Deniz Yücel ile devam edeceğiz’ dedi. Bu Deniz Yücel’e üstten bir destek olarak algılanmamalı. Adaylar çıkar yarışır ama ben kongrede bir oyumu Deniz Yücel’e vereceğim” diye konuştu.