GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Nisan 2020 Cuma 13:05

Vekil Sertel’in ev mesaisi: En büyük hasretim torunum Atlas’a!

Yetkililerin uyarılarını dikkate alan ve koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde kendini eve kapatan CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Bol bol okuyorum, izleyemediğim dizileri ve filmleri izliyorum. 15 günü geçti evdeyim. Hayatım boyunca bu kadar evde kalmamıştım. Torunla görüşemiyoruz. En büyük hasretim torunum Atila Atlas’a” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, koronavirüs ile mücadele edildiği şu günlerde yetkililerin çağrılarına uyarak evinde zaman geçirdiğini açıkladı.

Devlet kurumları, belediyeler ve uzmanlar hem gerekli tedbirleri alır hem de ‘evde kal’ çağrıları yaparken Vekil Sertel de dışarı çıkmadan günlerini nasıl geçirdiği konusunda bilgiler verdi.

Bol bol okuduğunu, gündemi takip ettiğini, zaman zaman eşine yardım ettiğini ve mutfağa girdiğini söyleyen Sertel çocukları ve torunuyla ise internet üzerinden görüntülü aramayla iletişim kurduğunu aktardı. Sertel, “En büyük hasretim torunum Atila Atlas’a…” dedi.

EKMEK YAPACAKTIM MAYA BIRAKMAMIŞLAR
Ev mesaisi hakkında detaylı bilgiler veren Sertel, “Bol bol okuyorum, izleyemediğim dizileri ve filmleri izliyorum. 15 günü geçti evdeyim. Hayatım boyunca bu kadar evde kalmamıştım. Torunumla görüşemiyoruz. İnternet üzerinden iletişim kuruyoruz. O da oyun oynamak istiyor, sıkılmış. Yemek yapmayı başardım. Kuru fasulye yaptım. Tarhana çorbası yapıyorum. Öğrenciyken yapıyorduk, tekrar öğrencilik yıllarına geri döndük. Eşimin de hoşuma gidiyor. Un aldık, maya aradım, bulamadım, ekmek yapacaktım, yapamadım. Mayaları bitirmişler. Tek başıma tavla oynayabilsem oynayacağım. Eşim de bilmiyor. Onu da yapabilsem… Evimin karşısında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı var, birkaç gün koştum, yürüdüm. Ev hali vakit geçiriyoruz. Ama en büyük hasreti torunum Atila Atlas Sertel’e duyuyorum” dedi.