GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Nisan 2023 Pazartesi 10:54

Vekil eşine sosyal medyadan, torunun sözüyle seslendi: Babaanne! Hani aday olmayacaktı?

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yeniden vekil aday adaylığı için başvururken, eşi Tülay Hanım’dan duygusal bir sitem geldi. Tülay Hanım, sosyal medya hesabından eşine verdiği mesajla, torununun “Hani aday olmayacaktı” sözüyle göndermede bulundu

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ - 7 Haziran 2015 seçimlerinde girdiği mecliste üç dönem CHP İzmir Milletvekili olarak görev yapan Tacettin Bayır, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri öncesi 1. Bölge aday adayı oldu. Ancak Bayır’ın aday adaylığına en çok karşı çıkan kişi, eşi Tülay Bayır oldu. Tülay Hanım, sosyal medya paylaşımında, eşinin aday adayı olduğunu gazeteden okuduğuna vurgu yaparak sitemde bulunurken, torunu Rüzgar’ı da içine kattığı mesajla “Bizim sana ihtiyacımız var” diyerek eve dönmesini istedi.

CHP’de parti eğitmeni olarak uzun zamandır emek veren Tülay Bayır, “Sevgili yol arkadaşım, torunlarımın dedesi” sözleriyle başladığı sosyal medyadaki paylaşımında, torunu Rüzgar’ın “Babaanne, hani aday olmayacaktı” ifadesine de yer verdi. Eşinin aday adaylığını gazeteden okuduğunu belirten Tülay Hanım, paylaşımında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

BEN VE RÜZGAR’IM SENDEN BİR ŞEY İSTİYORUZ
“Sevgili yol arkadaşım, torunlarımın dedesi, Rüzgarım ilk göz ağrım, bbabaanne hani aday olmayacaktı, dedi. Senin aday adaylığını biz gazeteden okuduk. Bak canım, bizim 78’den itibaren, daha doğrusu senin kurduğun küçük, sonradan büyüttüğün, senin, dolayısıyla bizim bir şirketimiz var. Birileri vekillik konumu kullanarak, malına mal kattı, biz ise elimizdekileri kaybettik. Ben ve Rüzgar’ım senden bir şey istiyoruz; siyasetin dışında bizim sana ihtiyacımız var. Bizim paramız kıymetli, çünkü biz havadan kazanmıyoruz.”

Eşinin bu duygu yüklü paylaşımından sonra Milletvekili Tacettin Bayır’ın kararını yeniden gözden geçirip geçirmeyeceği merak ediliyor.

DİĞER TORUN LİYA, DEDESİNİN BAŞUCUNA BU YAZIYI KOYDU
Tacettin Bayır, torunu Rüzgar ve eşi Tülay Hanım’dan vekil aday adaylığı konusunda tepki görürken, diğer torunu Liya’nın desteğini arkasına aldı. Liya’nın, “Türkiye için en iyisi sensin” yazılı çalışmasını yatağının başucuna koyduğunu belirten Bayır’ın, hangi torununu sevindireceği bilinmiyor.