GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mart 2020 Pazartesi 10:12

Vekil Bayır ile torunları arasına korona girdi: Beni televizyondan takip ediyorlar!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, koronavirüs ile mücadele kapsamında evden çıkmamaya özen gösterdiğini belirtirken, “Torunları ve çocukları korumak için onlarla görüşemiyoruz. Torunlarla telefondan görüntülü görüşüyoruz. Onlar bir de benim televizyon programım olduğu zaman beni takip ediyorlar, kaçırmıyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Çin’de ortaya çıkan, dünyada birçok ülkede olumsuz etkisini gösteren ve Türkiye’de de can kayıplarına yol açan koronavirüs nedeniyle çalışmalarını evinden sürdürüyor.

Salgın Türkiye’de de gündelik hayatı sekteye uğratırken diğer yandan da devlet kurumları ile yetkililer süreci yürütürken vatandaşlara sık sık ‘mecbur kalmadıkça evden çıkmayın’ çağrıları yapılıyor.

Sürekli alanda olan ve gün içinde sayısız insanla temas eden politikacılar arasında bulunan İzmirli Vekil Bayır da zaruri olmadıkça evden çıkmadığını aktardı. Bayır evden çıktığı durumlarda da iş yerine gittiğini ve buradaki ofiste kendini izole ettiğini belirtti. Torunlarının kendisini çıktığı televizyon programlarından takip ettiğini de söyleyen Bayır, evde geçirdiği zamana ilişkin bilgiler verdi.

İş yerine gitmek mecburiyetinde olduğunu söyleyen bunu kendisini izole ederek yaptığını aktaran Bayır, “Yarım gün evdeyim, yarım gün işteyim. İş yerini çocuklar açıyor, oradaki bürom var gidiyorum. Orada çalışmam gerekiyor, benden başka da kimse olmuyor. Arabamla gidiyorum, oradan çıkıyorum arabamla eve dönüyorum. Kimseyle temasım yok. Onun dışında evdeyim ve dikkat ediyorum. Evde de sürekli tadilatlar oluyor. Onlarla ilgileniyorum. Bahçede çiçeklerin temizliği var. Eşimle beraber domates, biber, patlıcan fidelerini yerleştirdik. Torunları ve çocukları korumak için onlarla görüşemiyoruz. Torunlarla telefondan görüntülü görüşüyoruz. Onlar bir de benim televizyon programım olduğu zaman beni takip ediyorlar, kaçırmıyorlar. Bunlar dışında köpeğimle ilgileniyorum,  bol bol okumaya çalışıyorum” diye konuştu.