GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Kasım 2019 Salı 14:49

Vekil Bakan’dan Başkan Kılıç’a ‘görevden alma’ çıkışı: Bunun siyaseten sonuçları olacaktır!

Buca Belediye Başkanı Kılıç’ın, Kalmaz’ı başkan yardımcılığı görevinden almasına tepki gösteren Milletvekili Bakan, “Serkan Kalmaz genç ve gelecek vadeden bir politikacıdır. Delege seçimleri öncesi görevden alınması hiç de şık olmamıştır. Elbette bunun siyaseten sonuçları da olacaktır. Kendisiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yoldaşlık etmeye devam edeceğiz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın Serkan Kalmaz’ı başkan yardımcılığı görevinden alması sonrasında açıklamalarda bulundu.

Parti içi yarışların mahalle delege seçimleriyle başlayacak olması öncesinde Buca’da gerçekleşen değişikliğe dikkat çeken Vekil Bakan net ifadeler kullandı. Bakan, Kalmaz’ın siyasi bir refleksle görevden alındığını açıkladı ve gelişmeye tepki gösterdi.  

- BAŞKAN’DAN KADRO OPERASYONU! O İSMİ GÖREVDEN ALDI

SERKAN KALMAZ GENÇ VE GELECEK VADEDEN BİR POLİTİKACIDIR
Bakan, “Sayın genel başkanımızın çok açık bir beyanı var. ‘Belediye başkanları delege seçimlerine müdahil olmasın’ diyor. Buna rağmen siyaseten temayüz etmiş, parti içi eğilim yoklamasından çıkarak birinci olan ve meclis üyeliği yapmış olan, gençlik kollarından yetişmiş bir arkadaşımızdır Serkan Kalmaz… Kurultay delegesi olmasını ve son kurultayda aldığı tavrı da bir kenara bırakıyorum. Genç ve gelecek vadeden bir politikacıdır” dedi.

ELBETTE BUNUN SİYASİ SONUÇLARI OLACAKTIR!
Bakan ayrıca, “Delege seçimleri öncesi görevden alınması hiç de şık olmamıştır. Elbette bunun siyaseten sonuçları da olacaktır. Kendisiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yoldaşlık etmeye devam edeceğiz. Hepimizin makamları gelip geçicidir. Belediye başkanlığı da, milletvekilliği de tüm makamlar da gelip geçicidir. Ancak parti içi demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik hamleler unutulmaz. Bu görevden alma parti içi demokrasiye, özgür birey olmaya karşı atılmış bir adımdır. Bülent Ecevit’in 1972 yılındaki kurultayda söylediği sözü hatırlatmak istiyorum. Bugün de ölüm yıl dönümü olan Ecevit şöyle demişti; öncelikli olarak ölçülmesi gereken şudur; CHP’de buyruk mu, hukuk mu işleyecek? Önce buna karar vereceğiz. Daha açık söylüyorum vereceğiniz karar şudur; demokratik bir partinin kanunlara saygılı özgür bireyleri mi olacağız, kapı kulları mı olacağız? Karar sizindir! Bu 1972 kurultayında Bülent Ecevit’in söylediği sözdür. Buca’da siyaset yapan arkadaşlarımız da önümüzdeki delege seçimlerinde kapı kulu değil özgür birey olmayı seçen Serkan Kalmaz kardeşimizle birlikte saf tutacaklardır. Buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.