GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Şubat 2016 Cuma 15:58

Ve Yaşar Holding Dyo’yu Toyo Holding’e devretti

Yaşar Holding bünyesinde 1968’den beri sektörde hizmet veren Dyo Matbaa’nın yüzde 75 hissesi, Japon Toyo Ink SC Holding'e devredildi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, “Bizler bu oluşumdan çok memnununuz. Çünkü olması gereken buydu” dedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Yaşar Holding, Türkiye'nin ilk matbaa mürekkepleri fabrikası Dyo Matbaa Mürekkepleri'nin yüzde 75 hissesini Japonya merkezli Toyo Ink SC Holding'e devretti.

Temelleri 1968 yılına dayanan, Türkiye'de gazete ve dergi, ofset, metal ambalaj sistemleri, flekso rotogravür mürekkepleri alanlarının tümünde faaliyet gösteren tek şirket olan Dyo Matbaa Mürekkepleri'nin yüzde 75 hissesinin Tokyo - Japonya merkezli Toyo Ink SC Holdings'e satılması için hisse devir sözleşmesini imzalandığı Aralık ayında firma tarafından duyurulmuştu.

Firmanın 2015 sonunda gerçekleştiği anlaşmanın ardından imza protokolü gerçekleştirildi. Swiss Otel’de gerçekleştirilen organizasyona Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Toyo Ink SC Holding CEO’su Katsumi Kitagawa, Toyo Matbaa Başkanı Koji Wada, Toyo NK Avrupa başkanı Hirayuki Hamada ve Toyo Matbaa CEO’su Yakup Benli katıldı.

HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ
Toplantıda ilk olarak işbirliği hakkında bilgi veren Toyo Matbaa Başkanı Koji Wada, “Bölgede Dyo Matbaa artık Toyo bünyesinde yerini aldı. Artık biz sadece Türkiye’de değil çevre ülkelerde de ürünlerimizi sergileme fırsatı bulacağız. Hedeflerimize ulaşmamız çok kolay değil. Bu hedefe tek başımıza ulaşmamız mümkün değil. Hep beraber çalışarak bu bölgede Toyo Matbaa mürekkeplerini bir numara yapmak için çalışacağız” dedi.

‘KAZAN – KAZAN’ ORTAKLIK 
Şirketin yüzde 75 hissesinin devri hakkında konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, “Bu başlangıç ‘kazan kazan’ şeklinde olacaktır. Toyo ürünlerini Türkiye ve çevre ülkelerde pazarlarken, bizler de Türkiye’deki teknolojiyi dünya seviyesine yükselterek kazanç sağlayacağız. Dünyada bir küreselleşme kavramı vardır. Firmaların ar-ge ile küresel marka haline gelmesi, 15 yıl önce başlamıştır. Ama bugün matbaada dünyada ayakta durabilecek şirketler, birden fazla ülkede faaliyet gösteren ve teknolojileri kullanan şirketleri oluşturmaktadır. Toyo böyle bir şirkettir.  Dünyada ilk 3’tedir. Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

OLMASI GEREKEN BUYDU
Selim Yaşar, “Biz dedemiz Durmuş Yaşar’dan beri bazı konuların yüksek ar-ge gerektirdiğinin farkındayız. Otomobilde de aynıdır. Mürekkebe bizler 1927’de ilk boya işini başlattığımızda, birçok sektörde olmak üzere girdik. 1968 yılında da matbaa mürekkeplerine dahil olduk. Biz o zaman Türkiye’de olmayan ürünü piyasaya sokmuştuk. Ama dün dündür, bugün bugündür. Artık küresel ekonomiden bahsediyoruz. Artık lokal ekonomi yok.  Bir süre Dyo markası kullanılmaya devam edecek ama yeni ürünlerde Toyo ismini kullanacağız. İleride daha büyük işler yapılacaktır. Bizler bu oluşumdan çok memnununuz. Çünkü olması gereken buydu” ifadelerini kullandı. 

YENİ ÜRÜNLER İLE YOLA DEVAM
Toplantıda son olarak Toyo Ink SC Holding CEO’su Katsumi Kitagawa protokol ile ilgili, “Biz bir süredir görüşmeleri sürdürüyorduk. Dyo artık bir Toyo şirketidir. Bu ortaklığın en büyük amacı Toyo markasını taşıyan ürünlerin Türkiye ve çevre ülkelerde satışını sürdürmektir. Başlangıçta mevcut mürekkeplerin kalitesini arttırarak işe başlayacağız. Şirkete yeni boyutlar kazandırarak, yeni ürünlerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.