GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Temmuz 2017 Cuma 12:42

Ve onay geldi: Bayraklı Yat Limanı yola çıkıyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Bayraklı kıyıları için yapmayı planladığı yat limanı projesine onay geldi. Proje ile İzmir, yat turizminin önemli çekim merkezlerinden biri haline gelecek.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için yapılmasını planladığı 35 projeden birisi olan “Bayraklı Yat Limanı” projesi, itirazlar üzerine yeniden ele alındı ve yapılan revizyonların ardından projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Geçtiğimiz ay Çeşme’nin Şifne Mahallesi’nde yapılması planlanan yat limanı projesine onay gelirken İzmir için yapılması planlanan iki ayrı projenin birden önü açılmış oldu.

BÜYÜKŞEHİR VE BAYRAKLI İTİRAZ ETMİŞTİ
Bayraklı Turan’da yapılması planlanan liman projesine geçtiğimiz yıl 1 ay süreyle kaldığı askıda süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nden itiraz gelmişti. Bayraklı gökdelen bölgesine yaklaştırılan projenin yerinin uygun olmadığı gerekçesiyle belediyeler imar planlarına itiraz etmişti.

500 KAPASİTELİ OLMASI BEKLENİYOR
Yapılan itirazları değerlendiren Bakanlık, alan ile ilgili yeniden düzenlemeye gitti. Proje yapılan itirazları değerlendirerek projeyi yeniden şekillendirdi. Onaylanan projenin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları, Müdürlük 2. kat ilan panosunda ve internet sayfasında eş zamanlı olarak 1 ay süreyle askıya çıktı.

204 metre cephede yapılması planlanan projenin 500 yat kapasiteli olması beklenirken projenin tamamlanmasının ardından İzmir’in yat turizminin önemli çekim merkezlerinden biri olması hedefleniyor.

KOCAOĞLU KRUVAZİYERE ÖNERMİŞTİ
Yat limanının yapılacağı Bayraklı bölgesi için Alsancak Limanı’nı tartışmalarının gündeme geldiği dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'ndaki toplantıda bölgeye kruvaziyer limanı önerisinde bulunmuştu. Kocaoğlu Alsancak Limanı’nın yük limanı olarak kapasitesini arttırmasını, Bayraklı’ya ise yeni bir kruvaziyer limanı yapılmasını dile getirmişti.