GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Şubat 2016 Çarşamba 11:49

Ve Ödemiş’teki kritik ihale ertelendi!

Ödemiş Belediyesi tarafından alınan satış kararı büyük tartışmalara yol açan köy malları ihalesi ertelendi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılması ve köylerin ilçelere bağlanmasından sonra gündeme gelen köy mallarının satışı ile ilgili Ödemiş’te yaşanan süreç devam ediyor.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın ‘köy mallarını satmayacağız’ açıklamasından sonra AK Partili Ödemiş Belediyesi borçlarını gerekçe göstererek gayrimenkullerle ilgili satış kararı almıştı.

- BADEM EGEDESONSÖZ'E AÇIKLAMIŞTI... 

İzmir’de AK Parti ve CHP arasında tartışmalara konu olan ihale süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Belediyenin satışa çıkarttığı 5 yerden köy malları statüsünde bulunan dördünde yeniden işlem kararı alındı.

Üçkonak, Dolaylar, Pirinççi köylerinde yapılacağı duyurulan satış ihalelerine yeterli katılımın olmaması ve Mursallı köyündeki satışta yapılan şartname değişikliği sebebiyle satış ihaleleri ertelendi.

İhalelerde 3 yerle ilgili başvurunun olmadığını belirten Başkan Mahmut Badem, Mursallı köyümüzde ki ihale şartnamesinde ki değişiklik sebebiyle ihalelerin ertelendiğini söyledi.

ÖZEN’DEN SERT TEPKİ!
Ödemiş’teki köy malları ihalesi arifesinde yapılan CHP İl Yönetim Kurulu’nda sürecin yerinde takibi kararı çıkmıştı. Daha önce CHP’li Tire Belediyesi’nin aldığı benzer satış kararına karşı duruşuyla ses getiren CHP İl Yöneticisi Yücel Özen’in ilçeye giderek ihaleyi yerinde takip etmesi kararlaştırılmıştı.

Erteleme sonrası bir açıklama yapan CHP Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen, AK Partili belediye başkanlarına yüklenerek, “Partisinden ne gördüyse o… Erteleme kararı, ‘Ben söz verdim ama dönüyorum’ demektir. ‘Bu malları bugün olmazsa yarın satacağım’ demektir. Yazık... Söz namustur. Söz vermek başka şeye benzemez. Görünen o ki, AKP İl Başkanı Sayın Bülent Delican’la İzmirli'ye söz veren belediye başkanlarının ilk satışı AKP İl Başkanı olacak. Önce il başkanlarını satıp, sonra köylülerin mallarını satacaklar. Söz namusmuş... Oda ne. ‘Biz alışkınız’ diyecekler. CHP her satışınızın karşısında olacaktır. Köylülerimize atalarının ve cumhuriyetimizin emaneti olan köy mallarını önce AKP’nin bir gecede çıkardığı "bütünşehir yasası" ile bir gecede köy mallarını belediyelere, köy meralarını hazineye devredenlerin talan iştahı önünde CHP hep olacaktır” diye konuştu.