GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ekim 2017 Salı 15:14

Ve müjde geldi: İzmir’in o ilçesi metroya kavuşuyor!

İzmir Valiliği, Üçyol-Buca arasında yapılması planlanan metro için, ‘Çevresel Etki Değerlendirme Raporu Gerekli Değildir’ kararı verdi. Karar ile metronun yapımı için herhangi bir engel kalmadı.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin raylı sistemini geliştirmeye yönelik hamleleri arasında yer alan Üçyol-Buca- Buca Koop arasındaki yeni metro ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Projeyi kabul eden İzmir Valiliği, hazırlanan dosya ile ilgili değerlendirmelerini tamamladı. Valilik, metro projesi ile ilgili olarak ‘Çevresel Etki Değerlendirme Raporu Gerekli Değildir’ kararını verdi. Böylelikle metronun yapımı için herhangi bir engel kalmadı. Kararın ardından ivedilikle ihale sürecinin başlaması ve metronun önümüzdeki yıl temelinin atılması bekleniyor.     

Üçyol İstasyonu-DEÜ Tınaztepe Kampüsü-Buca Koop güzergâhından ilerleyecek yeni metro projesinin bazı bölümleri derin tünel, bazı bölümleri de aç-kapa sistemi ile inşa edilecek. Hali hazırda işletilen Evka -3 ve Fahrettin Altay mevcut metro hattına Üçyol metro İstasyonu’ndan yapılacak bağlantı ile merkez kentin güneydoğu aksında yer alan Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü ve Buca bölgesine Raylı sistem ile erişimi sağlanacak.

11 İSTASYONLU OLACAK
Toplam 13,5 km uzunluğunda, 11 istasyonlu olarak planlanan güzergâh, Buca Çamlıkule durağından başlayıp Buca Koop ve Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü, Hasanağa Bahçesi, Kasaplar Meydanı, Buca Belediyesi, Şirinyer, General Asım Gündüz ve Zafertepe duraklarından sonra Üçyol Metro Durağı’na ulaşacak.

HEDEF 2022
2018 yılında başlayacak inşaat çalışmalarının dört yıllık sürede tamamlanması planlanırken hat 2022 yılının ortasında açılması beklenirken projenin 3 milyar 318 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.