GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ekim 2016 Salı 02:33

Ve Kılıçdaroğlu’nun programı belli oldu: 5 ilçede açılış yağmuru!

CHP Genel Başkanı 8 Ekim’de geleceği İzmir’de sırasıyla Balçova, Bornova, Karşıyaka, Çiğli ve Bergama’da çok sayıda kurdele kesecek.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu 8 Ekim Cumartesi günü yoğun bir program için kente gelecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bir günlük İzmir ziyaretinin programı büyük ölçüde netleşti. Buna göre kente sabah saatlerinde gelecek CHP Lideri startını Balçova’da vereceği turda 5 ilçede çok sayıda açılış ve törene katılacak.

İLK DURAK BALÇOVA
Kılıçdaroğlu Cumartesi günü sabah 09.00 sularında Adnan Menderes Havalimanı’na gelecek. Burada çok sayıda partili tarafından karşılanması beklenen CHP Lideri’nin ilk durağı Balçova olacak. Genel Başkan Balçova’da futbol sahasının 5 milyona mal edilen 2 bin kişilik tribününün yanı sıra altında yer alan Engelli Rehabilitasyon Merkezi ile Down Cafe’nin ve ilçe tarihine ait belge, eşya ve fotoğrafların sergilendiği Kent Belleği Merkezi’nin açılışını yapacak. Kılıçdaroğlu Balçova’da 26 bin metrekarelik alana inşa edilen ve 7 milyon TL’ye mal olan rekreasyon ve park alanının temel atma törenine de katılacak.

YENİ STADI AÇACAK
Balçova’da Bornova’ya geçecek Kılıçdaroğlu burada Büyükşehir ve Bornova Belediyesi ortaklığıyla yapılan ve geçtiğimiz haftasonu oynanan Göztepe-Elazığspor maçıyla ‘ilk resmi’ sınavını veren Doğanlar Stadı’nın resmi açılışını yapacak. 

KARŞIYAKA’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ
Kılıçdaroğlu’nun Karşıyaka programında ise toplu açılış ve temel atma töreni yer alıyor. CHP Lideri ilçede tek seferde 5 temel atacak ve 10 kurdele kesecek. Genel Başkan Karşıyaka’da aralarında Evrensel Çocuk Müzesi’nin de bulunduğu 5 tesisinin temel atma töreniyle Nergis Parkı, Atık Getirme Tesisi ve Kapalı Yüzme Havuzu’nun yer aldığı 10 tesisin açılışını yapacak.

- KILIÇDAROĞLU KARŞIYAKA'DA 5 TEMEL ATACAK, 10 AÇILIŞ YAPACAK!... 

Karşıyaka’dan sonra Çiğli’ye geçecek CHP Lideri burada da Evka 2’de bulunan sosyal tesiste gerçekleştirilecek toplu açılış törenine katılacak. Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle Pelikan Sosyal Tesisleri, düğün, toplantı salonları, kafeterya, spor salonu ve 9 adet park hizmete girecek.

Lise ve ortaokul öğrencileri için etüt eğitim desteği sağlayan İzmir’in Fidanları Eğitim Projesi’nin startını verecek Kılıçdaroğlu Harmandalı Kapalı Spor Salonu’nu da açacak.

FİNALDE BERGAMA
Kılıçdaroğlu’nun İzmir turunda son durağı Bergama olacak. CHP Genel Başkanı Ertuğrul Mahallesi’nde 8 bin 400 metrekarelik arsa üzerine yapılan ve kentin sanatsal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan Bergama Kültür Merkezi’nin (BERKM) açılışına açılışını yapacak. Açılışta dünyaca ünlü piyanist İdil Biret de bir konser verecek.

Kılıçdaroğlu açılış ve konserin ardından akşam 21:35 uçağıyla kentten ayrılacak.

8 EKİM’DEN SONRA BİR DAHA GELECEK
Öte yandan Genel Başkan Kılıçdaroğlu kentte birçok partili belediyenin İzmir ziyareti için hizmete alınacak yada temeli atılacak projelerin törenine katılım talebinde bulunmasının ardından yeni bir planlamaya gitti. Kılıçdaroğlu’nun 8 Ekim ziyaretinin ardından ilerleyen günlerde bir İzmir programı daha oluşturulacağı ifade edildi.