GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Nisan 2017 Cuma 10:57

Ve Kemalpaşa’ya hayat verecek proje yola çıkıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kemalpaşa’nın 40 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Kemalpaşalılara sözünü verdiği Yiğitler Barajı’nın temeli Afyonkarahisar Sandıklı’da atılıyor.

8 Nisan Cumartesi günü saat 13.30 ‘da Sandıklı’da düzenlenecek merasimde canlı bağlantı yapılarak temeli atılacak Yiğitler Barajı’nın 3 yılda tamamlanması hedefleniyor.

100 milyon TL’ye mal edilecek olan baraj ile hem Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ne (KOSBİ) hem de civardaki zirai arazilere su temin edilecek.

HEM SANAYİ TESİSLERİNE HEM DE ZİRAİ ARAZİLERE SU VERİLECEK
12 bin 661 dekar tarım arazisini yağmurlama ve damla tekniği ile modern şekilde sulayacak Yiğitler Barajı’nın gövde yüksekliği 102 metre olacak. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu şeklinde yapılacak olan baraj; yıllık 16.12 milyon metreküp suyu regüle edecek. Bu suyun 9,27 milyon metreküpü KOSBİ bünyesindeki sanayi tesislerinin kullanımına, 6,85 milyon metreküpü ise zirai arazilere verilecek. Böylece 13 bin 330 dekar arazi suya kavuşacak.

YILLIK 3 MİLYON TL EK GELİR SAĞLANACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kemalpaşalıların 40 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürmek için harekete geçtiklerini belirterek şunları söyledi:

“Yarın Sandıklı’da düzenleyeceğimiz merasimde İzmir’e canlı bağlantı yaparak Yiğitler Barajı’nın da temelini atacağız. 3 yıl gibi bir sürede inşa etmeyi hedeflediğimiz proje ile hem sanayicilerimize hem de çiftçilerimize su temin edeceğiz. Böylece ekonomimize de yılda 3 milyon TL ek gelir sağlayacağız. Kemalpaşa’mıza hayırlı uğurlu olsun.”