GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Şubat 2016 Cumartesi 09:37

Ve Karataş sessizliğini bozdu: Eleştirilere yanıt ve BMC çıkışı!

MHP İl Başkanı 1 Kasım genel seçimlerinin ardından sessizliğe büründüğü eleştirilerinin yanı sıra Belediye Başkanı Serkan Acar’ın CHP’nin sert çıkışları karşısında yalnız bırakıldığı iddialarına da yanıt verdi. Karataş, BMC fabrikasının İzmir’den taşınmasını da sert sözlerle eleştirdi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş sessizliği BMC tepkisiyle bozdu!

1 Kasım genel seçimlerinin ardından parti muhalefetin kazan kaldırmasıyla başlayan imza sürecine kilitlenirken, İl Başkanı Necat Karataş’tan da kent ve ülke gündeminde yaşananlara dair uzun süre açıklama gelmemişti.

Egedesonsöz’e konuşan MHP İl Başkanı ‘sessiz kaldı’ eleştirilerinin yanı sıra Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın CHP’nin sert çıkışları karşısında yalnız bırakıldığı iddialarına da yanıt verdi. İl Başkanı Karataş BMC fabrikasının İzmir’den taşınmasını da sert sözlerle eleştirdi.

BUNDAN SONRA…
1 Kasım seçimleri sonrası MHP’nin sessizliğe büründüğü eleştirileri üzerine konuşan MHP İl Başkanı Necat Karataş, “Bildiğiniz gibi ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Yoğun bir gündem var. İzmir İl Başkanlığı olarak basınla son günlerde bir araya gelemedik. Fakat bundan sonra sık sık bir araya geleceğiz ve basın açıklamalarımız olacak. Partimizde olağanüstü kurultay için bir imza sürecine girildi. Şu an mahkeme süreci devam ediyor. Mahkeme sürecinden sonra da Genel Merkezimiz başta olmak üzere gerekli açıklamalar yapılacaktır” dedi.

NEDEN SAHİP ÇIKMIYOR MUŞUZ?
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın eleştirileri üzerine CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Aliağa giderek Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu. CHP’nin bu eleştirileri karşısında MHP İzmir İl Başkanlığı’nın sessiz kaldığı ve Belediye Başkanı Acar’a sahip çıkılmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Karataş, “Belediye başkanımız CHP’nin eleştirilerini yaptığı sırada Ankara’daydı. Döndüğünde ise Aliağa CHP ilçe başkanı ve il başkanının eleştirilerine belgeli görüntülü olarak cevap verdi. Sahip çıkmadığımızı kim söylüyor? Ben başkanımızla konuştum. Bizden rica ederek, konuyu kendisinde dinlememiz gerektiğini, gerekli açıklamaları kendisinin yapacağını dile getirdi. Ben de tamam dedim. Neden sahip çıkmıyor muşuz? Ben belediye başkanımıza her zaman sahip çıktım. Bundan sonra da çıkmaya devam edeceğim” diye konuştu.

BMC FABRİKASINI BAŞKA YERE TAŞIYARAK MI?
BMC’nin İzmir’deki savunma sanayisi fabrikasının Bakanlar Kurulu kararıyla Sakarya Karasu'da BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. münferit yatırım yeri tahsis edilerek, taşınacak olmasına sert tepki gösteren Karataş, “BMC İzmir’e mal olmuş bir fabrika. İzmir’in aşı, ekmeği olmuş bir tesis. İzmir’i İstanbul’la yarıştırmayı düşünen AKP’nin bakanları ve başkanları bu kadar yıldır İzmir’e hizmet veren BMC fabrikasını başka yere taşıyarak mı İzmir’i İstanbul’la yarıştıracaklarmış? Zaten daha önceden TMSF’ye devredilerek Ethem Sancak’a satılması mide bulandırmıştı. Şimdi İzmirlinin kafası yine karıştı. Demek ki mevcut iktidar söylediklerini tam tersini yapacak” ifadelerini kullandı.