GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ağustos 2017 Cuma 16:09

Ve karar verildi: İzmir’in o ilçesinde içkili mekanlar şehir dışına gidiyor!

Kiraz Belediye Başkanı Özçınar, merkezi konumdaki içkili mekanları ilçenin 5 kilometre dışına taşıma kararı aldı. Özçınar, “Artık ilçemizin merkezinde utanç verici mekanlar olmayacak” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Kiraz Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Saliha Özçınar, ilçesindeki içkili mekanları yerleşim yeri dışında bir merkeze toplamak için düğmeye bastı.

İlçe merkezinde bulunan 8 adet içkili işletmeyi Kiraz-Ödemiş Karayolu üzerindeki bölgeye taşıma kararı alan Başkan Özçınar, vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

İlçe merkezinden 5 kilometre uzaklıkta yapılmak üzere projeleri çizdirilen yeni mekanların yıl sonuna kadar yetiştirilmesi bekleniyor.

ARTIK MERKEZİMİZDE UTANÇ VERİCİ MEKANLAR OLMAYACAK!
Özçınar, “Köprübaşı mevkiinde bulunan içkili mekanların ilçe merkezi dışına çıkarılması konusu kapsamında yeni içkili yer bölgesi belirledik. Artık ilçemizin merkezinde utanç verici mekanlar olmayacak. İlçenin dışında bulunacak. Hem çocuklarımız hem halkımız rahat edecek. Proje aşamasında olan bu mekanların kısa zaman içinde ihalesi yapılacak. Tahminen yeni yıla girmeden 40 yıllık sorunu ortadan kaldıracağız” dedi.

SEÇİM VAATLERİMİZ ARASINDAYDI
Egedesonsöz’e konuşan Özçınar, projeye ve alınan kararın altında yatan sebeplere ilişkin açıklamalarda bulundu. Özçınar ayrıca karardan dolayı oluşabilecek tepkiler için de, “Seçim vaatlerimizde olan bir projeydi. İçkili alan bölgemiz şehrin ortasında kalmıştı. Vatandaşlarımızın istekleri vardı. Kiraz’ın hemen hemen hepsi aynı kanıdaydı. Hem mekan sahiplerinden hem de vatandaşlardan bir tepki geleceğini düşünmüyorum. Bize iletilen istekler yönünde bir karar aldık”  ifadelerini kullandı.