GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Şubat 2021 Pazar 15:55

Ve kar yağışı İzmir’de başladı!

Sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışın etkisi altına giren İzmir’de öğleden sonra yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olmaya başladı.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası İzmir’de de etkili oluyor. Sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış, kent merkezinde etkili olurken yüksek kesimlerde havanın soğuması ile kar yağışı başladı.

Bergama ve Kınık’ta kar yağışı etkili olurken vatandaşların sorun yaşamaması için İzmir Büyükşehir Belediye ekipleri kar temizleme araçları ile yollarda önlemler alıyor.

Yağışlar Spil Dağı, Bozdağ, Nif Dağı, Yamanlar Dağı ve Yunt Dağı ile Kemalpaşa, Bergama ve Kınık kent merkezlerinde de etkili oluyor. Kar yağışı yarın Spil, Bozdağ ve Nif Dağı’nda devam edecek.

MERKEZDE KAR İHTİMALİ DÜŞÜK
Gece saatlerinde ise karın etki alanın genişlemesi ve Aliağa’nın iç kesimleri, Dikili, Menemen ve Foça’da kısa süreli yağışların olabileceği aktarıldı. Kar yağışı Pazartesi’den Çarşamba gününe kadar ki süreçte yer yer kendisini gösterecek. Özellikle Dikili, Karaburun, Foça, Çeşme ve Urla’da deniz etkili kar olasılığı bulunuyor. Merkez ilçelerde ise kar yağışının ihtimalinin düşük olduğu belirtildi.

DON UYARISI
Hava sıcaklıkları düşmesi sebebiyle de İzmir için don tehlikesi bulunuyor. Ziraatle uğraşan üreticilerin Dikkatli olması konusunda uyarılar yapılıyor.