GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Mayıs 2016 Çarşamba 14:55

Ve Hotar yeni görevine başladı: İşte ilk mesajlar

AK Parti’de Başbakan ve Genel Başkan Binali Yıldırım başkanlığında oluşturulan yeni ekipte yine genel başkan yardımcısı olarak görevlendirilen İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar yeni görevine başladı. Hotar, “Başbakanımızın İzmir’den olması gücümüze güç kattı” dedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti’de kesintisiz genel başkan yardımcısı olarak görev yapan tek isim olan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar değişim sonrası oluşturulan ekipte yine görev aldı. Partinin uzun yıllardır Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Hotar, bu kez AR-GE’den sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Hotar, görevini Öznur Çelik’e bırakırken yeni kabinede Sağlık Bakanı olarak görev alan Recep Akdağ’dan koltuğu devraldı.

Hükümetin ve yeni AK Parti yönetiminin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Hotar, “Partimiz bir değişim süreci geçirdi. Sloganımızda da olduğu gibi kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. Başbakanımızın İzmir’den olması kentimize ve bize güç kattı. Sayın Genel Başbakanımız ve başbakanımız Binali Yıldırım’ın icracı kimliği ile oluşacak olan yeni sinerji bizi daha iyi noktalara taşıyacaktır” dedi.

Hotar, yeni görevinin kapsamında çalışmalara başladığını da vurgularken AR-GE biriminin parti tüzüğünün gereği ve makro konularda faaliyetler yapacağını söyledi. Hotar, “Yıllardır çalıştığım sosyal işler daha dar ve hedef kitlesi belli bir yapıdaydı. Yeni birimimizin alanı ve sorumluluğu çok büyük... Daha önceki birim başkanlarımızın bıraktığı yerden çıtayı üst seviyelere çıkartacağız” diye konuştu.

Öte yandan Hotar'ı devir teslim töreninde İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Necip Kalkan, Atilla Kaya ve Hüseyin Kocabıyık da yalnız bırakmadı.