GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Ocak 2018 Cumartesi 13:00

Ve 'civciv direnişi' başlıyor: Tavuk üretimi duracak!

Türkiye Kanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Abdullah Koç, 1 Şubat’tan itibaren çiftliklerin ‘kümeslere civciv almayacağını’ açıkladı. Bu karar, tavuk üretiminin durması anlamına geliyor.

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Türkiye Kanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Abdullah Koç, yönetim kurulu toplantısında aldıkları karar ile 1 Şubat’tan itibaren çiftliklerin ‘kümeslere civciv alınmayacağı kararı’ aldıklarını açıkladı.

Oy birliği ile alınan karara göre sektörün önemli kritik üretim noktaları olan İzmir, Manisa, Balıkesir ve Bursa’daki üreticiler katılacağı belirtti. Denizli ve Aydın’da da üreticilerin bu karara katılacağı kesin gözüyle bakılıyor.

- BİR BİR KAPATIYORLAR... BU SEKTÖR BATIYOR!

ÜRETİMİN YÜZDE 60’I DURACAK
Ege’de Sonsöz’e açıklamalarda bulunan Koç, 4 ilin büyük firmalara yıllık tavuk ihtiyacının % 60’ını ürettiğini belirtti. Koç “İki yıldan beri her tavuktan 14 Krş zarar ediyoruz. Bu durumun bu şekilde gitmeyeceğini defalarca ilgili makamlara bildirdik. Artı dayanacak gücümüz kalmadı. Haklarımızı alıncaya kadar bu direniş devam edecektir. Hayırlara vesile olsun” dedi.

‘EGE’DEN TÜM TÜRKİYE’YE YAYILIYOR’
Koç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yapılan görüşmeler sonucunda bölgemizden yaklaşık 8 milyon kapasiteli üreticiden imzalar alınmıştır. Ege’den başlayan bu hareketin dalga dalga bütün yurda yayılmasını bekliyoruz. Bu harekete katılmak isteyen tüm üreticilerin en yakın birliklere dilekçelerini vermelerini bekliyoruz. Bu konuda tüm Türkiye'nin tek yumruk olacağına inancımız tamdır” dedi.

Üreticilerin aldığı bu karar, büyük firmaları zor durumda bırakacağı tahmin ediliyor.