GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Eylül 2016 Perşembe 14:41

Ve Ala koltuğu devretti: İstifa sonrası ilk açıklama

Sürpriz bir şekilde İçişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Efkan Ala, görevini Süleyman Soylu'ya devretti.

Dün akşam saatlerinde istifa eden Efkan Ala, bugün görevini Süleyman Soylu'ya devretti.

Soruları kabul etmeyen Ala, devir teslim sırasında şöyle konuştu:

"Öncelikle bugünü bize bahşeden yüce Allah'a şükürler olsun. Bu görevi bana tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza Başbakanımıza teşekkür ediyorum. 

Bu görevi yerine geitrirken bana her zaman destek olan mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Şehit olan arkadaşlarımız var gazi olarak hayatını devam ettiren arkadaşlarımız var. Bütün şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle anıyorum. 

Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye ve üyelerine şükranlarımı sunuyorum. 

Parti teşkilatıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın bakanım yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin menfaati için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum."

Süleyman Soylu ise özetle şu ifadeleri kullandı:

''21. asra Türkiye iyi başladı. Bütün dünyanın şaşkınlığı içerisinde hem yol haritasını hem dünya okumasını hem de insanın hayat standartlarını yükseltmek için ortaya koyduğu gayretten bir an olsun vazgeçmedi. Hukukun üstünlüğünden ve işleyen hukuk sisteminden hiçbir dakika ayrılmayan Türkiye tablosu 21. asrın özetidir. Devamlı demokrasisini yükselten Türkiye tablosu 21. asrın özetidir. Hukuk demokrasi ve vatan... Bugün buradayız 24 saat sonra vatanımızın milletimizin bize emanet ettiği başka bir görevdeyiz. Türkiye ve etrafımızdaki coğrafya çok büyük bir sınavdan geçmektedir. 14 yıllık AK Parti iktidarında hedefinden sapmaz bir irade ile bu mücadele devam etmiştir ve devam edecektir. Bir taraftan PKK bir taraftan DEAŞ mücadelesi Türkiye'nin büyüme özgürlük haritasının en önemli mücadelesi olarak tarihte yerini alacaktır.

15 Temmuz milletimiz için coğrafyamız için milat. Demokraside milletleşmenin ne olduğunu bir kez daha 15 Temmuz'da bu aziz millet bütün dünyaya gösterdi. Vatan duygusunun ne olduğunu aziz milletimiz bütün dünyaya gösterdi. Attığımız her adım yaptığımız her iş bir taraftan onların ruhaniyetini incitmeyecek onların ruhaniyetiyle bizleri sürekli olarak bir arada tutacak. Türkiye bu beladan bu alçaklıktan kurtulacaktır. Bu İçişleri Bakanlığının kendine ait yürüttüğü bir tasarraf değildir. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin politikası. Burada büyük bir sorumluluğun görev yaptığı dönem içerisinde hukuk çizgini bir an için bırakmayan kıymetli dostumuz mesai arkadaşımız Anadolu'nun güzel evladı Efkan Bey'den bu bayrağı teslim almak bizim için de büyük bir sorumluluktur. Hep duamız şu olmuştur Allah alnı açıklıkla görev almak ve devretmek nasip etsin. Ben de kıymetli bakanımıza ortaya koymuş olduğu kararlılık feraset için çok teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun."