GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ekim 2024 Salı 17:02

Vatandaştan örnek hareket: Tarlayı belediyeye bağışladı!

Buca’da CHP eski il yöneticisi kent lokantaları için ürün yetiştirmek üzere 10 bin metrekarelik tarlasını belediyeye bağışladı.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – CHP’li belediyelerin başlattığı kent lokantası uygulaması, tüm yurda yayılırken, ihtiyaç sahipleri cüzi bedel karşılığında dört çeşit yemek ve bir şişe sudan oluşan menüyle karnını doyurabiliyor.

İzmir’de Büyükşehir başta olmak üzere bazı ilçe belediyeleri de kent lokantası hizmeti vermeye başladı. O ilçelerden biri olan Buca’da bugün faaliyette olan bir kent lokantasına önümüzdeki günlerde iki şube daha eklenecekken belediyeye kent lokantası ile ilgili dikkat çeken bir bağış talebi geldi.

Bir dönem CHP İzmir Birinci Bölgeden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten parti üyesi İsmail Yüzer, tarlasının bir kısmını belediyeye bağışlamak için dilekçe verdi. Dilekçeye göre Başkan Duman’ın görev süresiyle sınırlı olmak üzere belediye lokantalarında ihtiyaç sahipleri için kullanılmak üzere ekip, biçmek ve ürün yetiştirmek için 15 bin 40 metrekarelik tarlanın 10 bin metrekarelik kısmı bağışlanmak istendi.

Bağış isteği belediye meclisinde gündeme alındı. İstek oy çokluğuyla ile kabul edildi.

AK PARTİ’DEN KOMİSYONA HAVALE TALEBİ
AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil, hukuken şartlı bağışın koşullarının olduğunu söyleyerek ilgili önergenin hukuk ve tarım komisyonuna gönderilerek oylanmasını talep etti.

Bağışta bulunan İsmail Yüzer, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sosyal projelere olan inancımız tamdır. Başkanımızın görev süresi boyunca kent lokantaları olarak hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu tür bağışları bütün meclis üyelerimizden bekliyoruz. Bağışlamak istediğimiz tarlamız.  Biz burada ekim yapıyorduk zaten. Hiçbir art niyet yok. Ben Başkanımıza güveniyorum.”

AYDIN: DAHA FAZLA İRDELENMESİ YANLIŞ ANLAŞILACAKTIR
CHP Grup Başkanvekili Uğur Aydın, “Daha önce şartlı bağışta da aynı şeyi konuşmuştuk. Bu konuda her şey açıksa daha fazla irdelenmesinin yanlış anlaşılacağını düşünüyoruz. Daha fazla araştırmaya gerek yoktur. Kullanım amacı bellidir. Üzerinde hiçbir tesis ve bina yapmamak üçüncü şahıslara devredilmemek, kullandırılmamak ve kiralanmamak şartıyla belediye lokantasında ihtiyaç sahipleri için kullanılacaktır” şeklinde konuştu.

GEÇGEL: KENT LOKANTALARI BÜTÜN BUCA’YI MI DOYURUYOR?
AK Parti meclis üyesi Ercan Geçgel söz alarak, “Kent lokantaları bütün Buca’yı doyuruyor da bizim mi haberimiz yok. Bağışlar çok güzel. Üretilen sebzelerin kent lokantasında kullanılacağı söyleniyor ama lokantasının hususları belli. Belediye kendi alanını ekip biçemiyor, şartlı bağışla gelen yeri nasıl ekip biçecek? Belediye kendi yerine bakamıyor. Zaman veya personel yetecek mi? Bu ayrı bir konu” ifadelerini kullandı.

Başkan Görkem Duman, Geçgel’e yanıt vererek, “Kent lokantası tüm Buca’yı doyurmuyor olabilir ama derin yoksullukta vatandaşlarımıza sıcacık geldiğine inanıyorum” dedi.