GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Nisan 2020 Cuma 13:25

Vatandaş Eskişehir’de İzmir’i örnek gösterdi: 'Elimizden bu kadar geldi' yanıtı geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte büyük coşkuya neden olan kısıtlı şartlardaki bayram etkinlikleri için “Biraz pozitif fotoğraf nedir bakın” diyen vatandaşa yanıt veren Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, “Elimizden bu kadarı geldi kusura bakmayın” yanıtı verdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer ile birlikte otobüs üzerinde ilçe ilçe dolaşarak başladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri gece saatlerinde de devam etti. Havai fişek görüntüleriyle aydınlanan gökyüzüne bakan İzmirliler hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söyledi. İzmir Körfezi’nin her tarafından görünen ışıklar dikkat çekti. Görüntüler kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Sosyal medyada Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ni etiketleyen ve İzmir’i örnek gösteren bir vatandaş, “Buyurun biraz pozitif fotoğraf nedir bakın. 100. Yıl nasıl kutlanır bir görün. Öğle vakti aynı güzergahta çekilen 3 5 fotoğrafla kutlama olmaz. 100. yıl böyle kutlanmaz” dedi.

Başkan Soyer’in paylaşımları üzerinden kendisine yüklenen vatandaşa Odunpazarı Belediyesi’nin resmi Twitter hesabından yanıt geldi. Belediye, “Biz ilçe belediyesiyiz, büyükşehir değil. Sorumluluk alanımız sınırlı. Etkinliklerimizi en büyük şehirlerimizden birinin organizasyonlarıyla kıyaslamamanızı dilerdik. Elimizden bu kadarı geldi kusura bakmayın” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer koronavirüs nedeniyle karantinalı günlerde paylaştığı günlüğünde 23 Nisan etkinliklerinin kendisinde yarattığı etkiyi anlattı. Eşi ile birlikte İzmir’i karış karış dolaşmak istediğini ve herkese sarılmak istediğini anlatan Soyer, çoşkunun kendisini çok mutlu ettiğini ve İzmirli olduğu için gurur duyduğunu vurguladı.