GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mart 2016 Pazartesi 08:25

Valilikten İzmir için kritik uyarı!

Valilik sağanak yağışların kentin dört bir yanında etkili olacağını bildirirken, su baskınlarına karşı uyarında bulundu.

EGEDESONSÖZ - Geride kalan 30 günlük periyodu mevsim normallerinin üzerinden sıcaklıklarla bahar havasında geçiren İzmir’de de soğuk hava ve sağanak yağışlar etkili olacak.

Valilikten de yani hafta ilk gününde önemli bir uyarı geldi. Valilikten yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; akşam saatlerinde başlayacak aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, İzmir Merkez ileSelçuk, Çeşme, Seferihisar, Menderes, Urla, Karaburun, Kemalpaşa, Torbalı, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ilçelerinde, Aydın il genelinde, Manisa Merkez ve Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula ilçelerinde geceden itibaren kuvvetli (20-50 kg/m2), yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın kuvvetli yağışla birlikte kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Beklenen kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış ve fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı,çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

İZMİR İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU