GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ocak 2017 Salı 08:22

Valilikten belediyeye ‘konak takası’ için yeni imar talebi!

Valilik bir dönem Ege Ordusu ve NATO komutanlarının lojman olarak kullandığı ve 2011 yılında Katip Çelebi Üniversitesi’ne rektörlük binası olarak verilen ‘Paşa Konağı’ ile vali konağının takası için Konak Belediyesi’nden imar değişikliği talebinde bulundu.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği, Konak Belediyesi’ne gönderdiği yazıda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörlük binasında imar değişikliği istedi.

Valilik Konağı ile ‘Paşa Konağı’ olarak bilinen rektörlük binasının takasını talep eden İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İmar Komisyonu’nda 1/1000’lik planlara göre işlenecek olan kararın Konak Belediye Meclisi’nde kabul edilmesi halinde taşınacak. Bu durumda Katip Çelebi Üniversitesi vali konağına geçecek, ‘Paşa Konağı’ da Valiliğin olacak.



EGE ORDUSU VE NATO TARAFINDAN KULLANILDI
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binası, Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2011 yılında Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredilmişti.  Bir dönem Ege Ordusu ve İzmir'deki NATO birlikleri komutanlarının lojmanı olarak da kullanılan bina, onarıldıktan sonra Katip Çelebi Üniversitesi'nin rektörlük ve idari binası olarak kullanıldı.  Ayrıca alanın arkasında bulunan ve Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ile Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı arasında kalan eski askeri hastane binası da eğitim amaçlı olarak üniversiteye verilmişti.

2015 YILINDA RESTORE EDİLDİ
2015 yılında güçlendirme çalışmaları biten bina İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mithatpaşa Yerleşkesi olarak hizmet vermeye başlamıştı.