GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Mayıs 2020 Pazartesi 23:55

Valilikten 19 Mayıs kutlaması ayarı: Vatandaşlar konvoy ve bekleme yapmadan katılabilecek

İzmir Valiliği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında alınacak önlemleri kurumlara yazıyla bildirdi. Koronavirüs ve güvenlik önlemlerinin üst seviyede olması istenirken 12:00-17:00 saatleri arasında vatandaşların konvoy ve bekleme yapmadan araçlarıyla kutlamalara katılabileceği ifade edildi.

EGEDESONSÖZ- İçişleri Bakanlığı’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle aldığı önlemler kapsamında İzmir Valiliği de bir dizi tedbir uygulanmasına karar verdi. Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz imzasıyla tüm kurumlara gönderilen resmi yazıda dikkat edilmesi gereken hususlar belirtildi.

Buna göre; çelenk sunma programları maske kullanılarak ve sosyal mesafe gözetilerek asgari en az 10 kişi olacak. TBMM’de grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin talepleri yerine getirilerek katılımları sağlanacak. Vatandaşların evlerinin balkonları ve camları bayraklarla donatılacak. Bayrağı olmayanlara vefa grupları vasıtasıyla bayraklar verilecek.

Sosyal mesafe ve güvenlik tedbirleri kapsamında gençlik yürüyüşlerine izin verilmeyecek.  Vefa sosyal grupları araçları başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar bayraklarla donatılacak. Vatandaşlar, 12:00-17:00 saatleri arasında konvoy oluşturmaksızın, duraksama yapmaksızın gezebilecek. Müzikli kutlamalar, paylaşımlar yapmak isteyenlere izin verilecek.

İŞTE O KARARLAR