GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ağustos 2020 Pazartesi 13:55

Valilikte İnciraltı zirvesi: Neler konuşuldu?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Vali Yavuz Selim Köşger'i, İnciraltı planlamasıyla ilgili sorunlar hakkında bilgilendirdi. Vali Köşger, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- İnciraltı Toprak Sahiplerinin yaşadığı plan sıkıntısı, bu kez İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e anlatıldı. İnciraltı Gelişim  Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'un, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile birlikte geçen hafta Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine sorunları iletmelerinin ardından bu kez aynı dosya, İzmir Valiliği'ndeki zirvede dile getirildi. AK Parti Milletvekili Atilla Kaya ve Dernek Başkanı Tayfun Karabulut, Vali Yavuz Selim Köşger'e götürüldü.

BAKAN KURUM İLE DE GÖRÜŞÜLECEK
Vali Köşger'e, İnciraltı'nın planlama sürecinde yaşananları tek tek anlattıklarını belirten Dernek Başkanı Tayfun Karabulut, "Bakanlıktaki görüşmelerin detaylarını Sayın Valimize aktardık. Kendilerinden sürece katkı ve ilgisini beklediğimizi söyledik" dedi. Adım adım İnciraltı'nın İzmir'e kazandırılması konusunda ilerlemeye devam ettiklerini dile getiren Karabulut, "Bir sonraki aşamada ziyaretimiz, Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a olacak. Bu ziyaretin ardından İnciraltı planlamasının bir takvime bağlanıp netleşeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Dernek Başkanı Tayfun Karabulut, Vali Köşger'in, konunun takipçisi olacağını söylediğini, kendi birimlerinde de çalışma yaptıracağının sözünü verdiğini ifade etti. Karabulut ayrıca, Vali Köşger'in, doğru bir planlamayla İzmir'e faydalı olacak şekilde İnciraltı'nın planlanması konusunda hassasiyet göstereceklerini ifade ettiğini sözlerine ekledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise hükümet olarak İnciraltı'nın sorununun çözülmesi için çok çaba sarf ettiklerini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bazı kesimlerden destek bulamadıklarını dile getirdi. Kaya, İzmir'in bir bütün olarak bundan sonra İnciraltı'na köstek değil, destek olmasını beklediklerini söyledi.