GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ekim 2019 Cumartesi 11:16

Valilik’ten İZTAV onayı: AK Parti karşı çıkmıştı

Büyükşehir Belediyesi’nin İZTAV’a yaklaşık 9 milyon TL’lik kaynak aktarımı mecliste alınan oy çokluğu kararının ardından İzmir Valiliği tarafından da onaylandı. Eylül ayı meclis toplantısında gündeme gelen konuya AK Parti karşı çıkmıştı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın (İZTAV) yürüttüğü ortak hizmet projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalanması için Başkan Soyer’e yetki verilmesi konusunda önemli bir gelişme yaşandı.

Projeye belediye bütçesinden 8 milyon 948 bin 188 TL aktarılacak olması Eylül ayı meclis toplantısında gündeme gelmiş ve tartışma yaratmıştı.

AK Parti’den kaynak aktarımına itiraz gelmişti. Karar oy çokluğuyla alınırken Soyer, “AK Parti siyasi bir karar almıştır. Yakışmadı! Bu vakıf İzmir koalisyonuydu. İçim kan ağlıyor, vicdanım sızlıyor. Bundan sonra aynı heyecanla gitmez” açıklamasını yapmıştı.

Ancak meclis kararı sonrasında İzmir Valiliği’nin onayı gerekiyordu. Beklenen onayın İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından verildiği öğrenildi. Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinin oy çokluğuyla aldığı yetki ve kaynak aktarımının önünde hiçbir engel kalmadı.