GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Temmuz 2020 Salı 18:35

Valilik’ten çalışma izni kararı: Turizm bölgelerine vize yok!

İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu koronavirüs başta olmak üzere çeşitli nedenlerle turizm bölgelerinde çalışma izni isteyen şirketlere izin vermedi. Valilik, İzmir Ticaret Odası ile Tınaztepe Üniversitesi’nin inşaat izinlerini onayladı. Ayrıca şehir içinde bazılarına kolaylık sağladı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan başkanlığında toplandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katıldığı toplantıda İzmir genelindeki inşaatlara ilişkin kararlar alındı.

Alınan karara göre; Tınaztepe Üniversitesi’nin sağlık tesisi ve üniversite yerleşkesi inşaatına yeni eğitim öğretim yılına yetişecek olması nedeniyle gece ve Pazar günü çalışma izni verildi. Kurul, İzmir Ticaret Odası’nın Girişimcilik Binası inşaatını da kamu yararı olduğu gerekçesiyle onayladı. Odaya, 120 gün boyunca Pazar günü dahil 24 saat çalışma izni verildi.

Kurul ayrıca, İdeal Yapı Ürünleri, Aygıt İnşaat, Dasif İnşaat, Rekon Mimarlık şirketlerinin de uzun süreli çalışma izinlerini onayladı.

YAZLIK BÖLGEYE YOK!

Valilik MÇK kurulu, turizm bölgelerindeki inşaat yasağı nedeniyle gelen talepleri değerlendirdi. Buna göre,  Mirtek İnşaat’ın koronavirüs salgınından dolayı sokağa çıkma yasağı olduğu için çalışamaması nedeniyle istediği izin verilmedi. Kurul, Nuhoğlu İnşaat-Gülsa Ortaklığı’nın Çeşme Ayasandra’da yürüttüğü Marinera Çeşme Projesi için istenilen kesintisiz hafta sonu dahil 24 saat çalışma talebini ret etti.