GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Kasım 2022 Perşembe 09:40

Valilik lüks otel için jeotermal kaynak arayacak!

Çevre, Şehircilik Bakanlığı, İzmir Valiliği’nin Çeşme’deki jeotermal kaynak arama talebini kabul etti. Kaynak, Sevkon Gayrimenkul’e ait otelin jeotermal suyun otelin havuz, duş gibi sıcak su ihtiyaçlarında kullanılacak.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı, İzmir’in Çeşme ilçesinde işlettiği otelin sıcak su ihtiyacını karşılamak amacıyla bir adet sondaj kuyusu açma başvurusuna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Alaçatı Mahallesi’nde yer alan 3258 ada 7 parselde yapılacak jeotermal kaynak arama çalışmasına Bakanlık ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’ kararı verdi. Proje yaklaşık iki milyona mal olacak. 

Jeotermal kaynak aramanın yapılacağı parselde İcra Kurulu Başkanlığı’nı Nuri Sevil’in yaptığı Sevkon Gayrimenkul bünyesinde yer alan Svl Alaçatı Çeşme Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından işletilen The S Hotel Alaçatı yer alıyor. Jeotermal suyu otelin havuz ve duş gibi sıcak su ihtiyacın giderilmesinde kullanılacak.

İmzalanan protokole şirket kullandığı metreküp su başına Valiliğe ödeme yapacak. 

Valilik daha önce de Alachaty Otel ve Eti Hotel için benzer bir şekilde çevresel etki değerlendirme süreci başlatmıştı.