GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ocak 2017 Çarşamba 08:46

Valilik destekli Roman açılımı: İlk proje için 2 milyonluk destek

İzmir Valiliği, kamulaştırmaya gittiği tarihi binalarda proje üreten Konak Belediyesi’ne maddi pay aktaracak. Başkan Pekdaş’ın, Tepecik’te yapılacak kültür merkezi için Vali Ayyıldız’dan yaklaşık 2 milyonluk destek sözü ve gerçekleşecek iki proje için de garanti aldığı öğrenildi.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Tepecik’te bulunan tarihi yapıyı kamulaştırması sonrasında Roman Kültür Merkezi’nin yapımı için düğmeye bastı.

Tescilli yapının mimari ve mühendislik uygulama projelerinin hazırlanması için İzmir Valiliği’nin İl Özel İdaresi’nde oluşturulan Katkı Payı Fon Hesabı’ndan aktarım yapılacağı öğrenildi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun bir araya gelerek proje için büyük bir adım attığı belirtildi.

İLK AŞAMADA 2 MİLYON…

Belediye meclis oturumunda kararı çıkan ve geçtiğimiz yıl 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde Başkan Pekdaş tarafından ilan edilen proje için Valilik yaklaşık 2 milyonluk restorasyon payı verecek.

İlçe belediye meclisinde geçen maddenin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden de geçmesinin ardından tadilat çalışmalarına başlanacağı ifade edildi. Projenin bir yıl içinde bitecek olması da vatandaşları heyecanlandırdı.

Ayrıca Konak Belediyesi Roman Kültür Merkezi’nin haricinde önceki dönemde kamulaştırmaya gittiği iki tarihi bina yapılacak proje için de valilikten destek sözü aldı.  Böylelikle toplamda 3 projenin hayata geçecek olmasından dolayı kentte yaşayan Roman vatandaşların gözü kulağı valiliğin fonuna çevrildi.