GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Ağustos 2016 Çarşamba 15:53

Valilik 41 Büyükşehir personelinden FETÖ savunması istedi!

Kuruma gönderilen FETÖ anketinin ardından flaş bir gelişme yaşandı. 41 Büyükşehir Belediyesi personelinin Valilik tarafından savunmaları istendi.

İZMİR - İçişleri Bakanlığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi yaptığı çalışma kapsamında önce İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerden çalışanların listesini alan, daha sonra ise FETÖ'yle ilgili olduğu tespit edilen, gözaltına alınan veya tutuklanan personelle ilgili rapor istemesinin ardından İzmir Valiliği geride kalan hafta belediye çalışanlarının doldurması için FETÖ anketi göndermişti.

Tüm personelin anket sonuçlarını hafta sonuna kadar Valiliğe teslim etmesi beklenirken önemli bir gelişme daha yaşandı. 41 Büyükşehir Belediyesi personelinin Valilik tarafından savunmaları istendi.

SENDİKADAN AÇIKLAMA 
Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, 41 kişi içinde sendika üyelerinin olduğunu, süreçten endişe duyduklarını söyledi. Bozkır, savunmaları istenen personelin uygun koşullardan dolayı bankadan kredi çektiklerini, iyi eğitim verdiği algısından dolayı bazı okulları çocuklarını gönderdiklerini söylediklerini belirtti.

Öte yandan soruşturma kapsamında bugüne kadar bugüne kadar Narlıdere Belediyesi, Urla Belediyesi, İZSU ve ESHOT'ta bir kişi açığa alındığı öğrenildi.