GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Aralık 2020 Pazartesi 13:30

Vali Köşger, son durumu açıkladı: Korona rakamları deprem öncesine döndü!

Kentte salgındaki son durum hakkında bilgi veren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “gayretli çalışmalarla İzmir'deki Covid 19 rakamları, deprem öncesine geri geldi. Yakın bir zamanda, bu konuda çok daha önemli ilerlemeler kaydedeceğimize inancım sonsuz” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Egedesonsöz'e, yılbaşı kutlamalarıyla ilgili özel açıklamalarda bulundu. Yılbaşının çok özel bir gün olduğuna vurgu yapan Vali Köşger, "Bu yıl istisnai bir durum var. Pandemi nedeniyle doya doya kutlama yapmamız mümkün değil. Tüm dünya salgının etkisi altında… Toplu kutlamaları aklımızdan bile geçirmeyelim" dedi.

SENEYE BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLAYALIM
Yılbaşı kutlamalarının, en çok aile içi kutlama şeklinde olması çağrısında bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, bu konuda şunları söyledi:

"Covid-19 salgını yüzünden herkes sıkıntılı. Bu yılki yılbaşı kutlamalarını aile arasında yapalım, toplu kutlamalara katılmayalım. Toplu kutlamaları, seneye erteleyelim. Tüm İzmirli hemşehrilerimden ricamdır, bu yılki kutlamaları aile içinde yapsınlar, seneye daha büyük bir coşkuyla, koronasız bir yılbaşı kutlayalım. Demek istiyorum ki, bu yılki yılbaşı kutlamalarını erteleyelim, hayatı ertelemeyelim. Yılbaşında tüm denetim birimlerimiz alarmda olacak. Ben de sahada olacağım. İzmir'in, bu konuda her zamanki gibi örnek olacağını umuyorum."

BU BAŞARI, İZMİRLİLERİN BAŞARISIDIR
İzmir'de Covid 19 salgınıyla ilgili olumlu gelişmeleri de değerlendiren Vali Köşger, "Bunu nasıl başardık?" sorusuna, şu yanıtını verdi:

"İzmir'de korona salgınıyla ilgili rakamların hızla düşüş eğilimi içinde olduğunu görüyoruz. Bunda hükümetin aldığı hafta sonu sokağa çıkma yasağı, bazı kısıtlamalar, bazı mekanların kapatılmasının büyük rolü oldu. Biz de bu kuralları çok sıkı denetledik. Tüm ilçe kaymakamlarımız her gün sahadan bize raporlar gönderdi. Pazaryeri, toplu taşıma araçları, ana caddeler gibi insanların yoğun yaşam alanlarını sürekli denetledik, uyarılarda bulunduk. Metropoldeki uygulamamızı tüm ilçelere yaydık. Çok yoğun olan Karşıyaka Çarşı gibi yerlere giriş çıkışı kontrol altına aldık, orada bulunması gereken insan sayısını sınırladık. Bu konuda İzmirliler de bize çok yardımcı oldular, kurallara uydular. Uymayanları sosyal medyadan ihbar ettiler. Hatta bindikleri dolmuşta usulsüz bir durum varsa, hemen fotoğrafını çekip bizimle paylaştılar. Biz de ekiplerimizi gönderdik, gereğini yaptık. Tüm bu gayretli çalışmalarla İzmir'deki Covid 19 rakamları, deprem öncesine geri geldi. Yakın bir zamanda, bu konuda çok daha önemli ilerlemeler kaydedeceğimize inancım sonsuz."