GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Eylül 2021 Pazar 23:03

Vali Köşger’den öğrencilere destek: Çalışmalar imkanlar dahilinde devam edecek

İzmir’e üniversite okumaya gelen ve kalacak yer sıkıntısı çeken öğrencilere destek veren İzmir Valiliği, yurtlara yerleşen öğrenci sayısını açıkladı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 26 Eylül itibariyle toplamda 722 öğrencinin konaklama imkanı elde ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurarak çalışmaların imkanlar dahilinde çözüm bulunana kadar devam edeceğini belirtti.

EGEDESONSÖZ- Devlet ve vakıf üniversiteleriyle toplamda 10’un üzerinde üniversiteye ev sahipliği yapan İzmir’de öğrenciler yurt ve ev pahalılıkları sebebiyle konaklama yapamamış ve yaşadıkları zorluklar için yardım çağrısında bulunmuşlardı.

İzmir Valiliği de öğrencilerin bu taleplerini yanıtsız bırakmayarak, İzmir’de birçok misafirhaneyi öğrencilerin kullanımına açtıklarını aktarmıştı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında konaklama imkanı bulan öğrenci sayısının 722’ye ulaştığını söyledi. Vali Köşger, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili öğrenciler; Bu gün yerleştirilen 254 kişiyle toplam konaklama imkanı elde eden öğrenci sayısı 722’ye ulaştı. Çalışmalar imkanlar dahilinde, ayrımsız ihtiyacı olan tüm öğrencilere çözüm bulununcaya kadar devam edecek. Hepinize sorunsuz, başarılı bir eğitim yılı diliyorum.”