GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Şubat 2023 Perşembe 22:46

Vali Köşger'den İzmirlilere çağrı: Kuvayı Milliye ruhuyla kenetlenelim!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yardımların aralıksız devam ettiğini bildirdi. Köşger, ayrıca "Haydi İzmir bir kere daha Kuvayı Milliye ruhuyla kenetlenelim milletçe birbirimize" ifadeleriyle yardımların devam etmesi gerektiğini belirtti.

EGEDESONSÖZ - Köşger, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin hemen ardından valilik koordinesinde yardımların ulaştırıldığını ve bölgeye personel sevk edildiğini hatırlattı.

Yardımların kesintisiz devam ettiğini kaydeden Köşger, İzmir'den gönderilen yardımlara ilişkin şu bilgileri verdi:

"224 bin 609 battaniye, 91 bin 12 erzak kolisi, 1 milyon 623 bin 54 gıda ürünü, 947 bin 395 temizlik ürünü, 856 bin 225 giyim ürünü, 983 bin 852 tekstil ürünü, 11 bin 408 ısıtıcı ürünler, 326 ton odun, kömür ve akaryakıt, 354 bin 781 ilaç ve tıbbi malzeme, 2 bin 531 çadır, 361 iş makinesi, 114 jeneratör, 973 konteyner, prefabrik tuvalet ve duş, 583 inşaat malzemesi, 925 oyuncak, bin 95 kedi ve köpek maması ile 11 bin 454 personel ve gönüllü; 25 uçak, 2 Ro-Ro gemisi, 47 vagondan oluşan 2 ayrı tren seferi, 286 tır, 491 kamyon ile bölgeye gönderildi."

‘KUVAYI MİLLİYE RUHUYLA KENETLENELİM’
Ayrıca Vali Köşger, yardımların hız kesmeden devam etmesi gerektiğini belirterek, nakdi yardımların yanında gerekli olan ihtiyaçların listesini sıraladı. “Haydi İzmir bir kere daha Kuvayı Milliye ruhuyla kenetlenelim milletçe birbirimize” ifadelerini kullanan Köşger şunları söyledi:

Sevgili İzmirliler; Âli cenaplığınız ve cömert yardımlarınız için teşekkürler. Sizden aldığımız en küçük yardımı en seri şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ancak yardımların hız kesmeden devam etmesi gerekli. Zira önümüzde uzun bir süreç var. Bölgede kalan ve ilimize gelen depremzedeler için nakdi yardımların yanında,

- Kuru gıda paketleri

- Hijyen paketleri

- Giysi, kışlık ayakkabı

- Çadır, battaniye, konteyner

- Gelenlerin yeme içme ihtiyaçları için kahvaltılık vb.

Başta olmak üzere çok fazla yardıma ihtiyaç olduğunu ve yardımsever İzmirlilerin bu konuda yapacakları her türlü yardımı Valiliğimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağımızı bilmelerini isterim. “Biz büyük bir milletiz” Haydi İzmir bir kere daha Kuvayı Milliye ruhuyla kenetlenelim milletçe birbirimize