GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ocak 2022 Pazartesi 09:03

Vali Köşger'den İdareciler Günü mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 Ocak İdareciler Günü sebebiyle mesaj yayımladı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 Ocak İdareciler Günü sebebiyle mesaj yayımladı. Vali Köşger, yayımladığı mesajda şunları söyledi:

“Mensubu olmaktan büyük onur duyduğum mülkî idare amirliği mesleğinin bu anlamlı gününde, ülkemizin kalkınması, aziz milletimizin huzuru ve refahı için yüksek görev bilinci ve hizmet aşkıyla çalışan tüm meslektaşlarımın “10 Ocak İdareciler Günü”nü tebrik ediyorum.

Devlet ile millet arasındaki ilişkinin sağlıklı işleyişinde ve kamu hizmetlerinin vatandaşlarımızın memnuniyetini önceleyerek yerine getirilmesinde en önemli sorumluluk, şüphesiz; yurdun dört bir yanında, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan mülkî idare amirlerimizindir.

Ecdadımızdan miras köklü devlet geleneğimizin, çağdaş yönetim anlayışı ile harmanlandığı günümüzde, vatandaşlarımızın ‘devlet’ olarak nitelendirdiği mülkî idare makamı, temsilde, hizmette, ihtiyaçta ve daha birçok anlamda rahatlıkla ulaşılabilen, her daim açık bir gönül kapısıdır.

Devlet politikalarının başarılı şekilde hayata geçirilmesi yanında, hükümetleri temsil noktasında da üzerlerine düşen görevi hakkıyla yerine getiren mülki idare amirlerimiz, gerektiğinde devletin otoritesini çekinmeden kullanmakta yeri geldiğinde ise devletin şefkat elini, merhametini ve koruyuculuğunu mazlumlara ulaştırmaktadır. Böylelikle, devlet ile millet arasındaki güven ve sevgi bağları sürekli güçlü ve diri kalmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bingöl’de birlikte çalıştığımız şehit Muhammet Fatih Safitürk başta olmak üzere, görev başında yaşamlarını yitiren kaymakamlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm mülkî idare amirlerimize, “10 Ocak İdareciler Günü” dolayısıyla saygı ve sevgilerimi sunuyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür temenni ediyorum.”