GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Nisan 2021 Çarşamba 11:36

Vali Köşger açıkladı: 23 Nisan'da yasak olacak mı?

23 Nisan'da sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı üzerine de konuşan Köşger, "İzmir'e özgü bir yasak şu anlık bulunmuyor. Ancak Türkiye genelinde bir yasak kararları alınırsa bizde İzmir olarak bu kararlara uyarız" diye konuştu. Kentteki salgın hakkında konuşan Köşger “Yeni getirilen kısıtlamalar ile birlikte, İzmir'de de uygulanan hafta sonu yasaklarına rağmen şu an İzmir'deki sayılarda bir düşüş bulunmuyor. Sayılar yasak öncesine göre aynı durumda” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü koronavirüs ile mücadele kapsamında yasakların olup olmayacağı sorusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, '23 Nisan yasakları' ve kentin son durumunu değerlendirdi.

İZMİR'E ÖZEL BİR YASAK SÖZ KONUSU DEĞİL
Vali Köşger, yasak olup olmayacağı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "İzmir'e özgür bir yasak şu anlık bulunmuyor. Ancak Türkiye genelinde bir yasak kararları alınırsa bizde İzmir olarak bu kararlara uyarız. Şu anlık İzmir'e özel bir yasak söz konusu değil" dedi.

KASIM VE ARALIK PİK'İNİN YARISINDA BİLE DEĞİLİZ
İzmir'deki vaka sayıları ile ilgili bilgilendirmede de bulunan Yavuz Selim Köşger, "İzmir stabil gidiyor. Belli bir noktaya ulaşmış durumda vaka sayısında. Kontrollü normalleşmenin başlaması ve hafta sonu yasaklarının kalkması ile birlikte vaka sayıları İzmir'de tırmanışa geçmişti. Bu rakamlar aynı şekilde kalmış durumda. Yeni getirilen kısıtlamalar ile birlikte, İzmir'de de uygulanan hafta sonu yasaklarına rağmen şu an İzmir'deki sayılarda bir düşüş bulunmuyor. Sayılar yasak öncesine göre aynı durumda. Ancak İzmir'de Kasım ve Aralık aylarında yaşanan pik noktasının henüz yarısında bile değil mevcut rakamlar" diye konuştu.

YOĞUN BAKIMLARDA SADECE KOVİD HASTALARI BULUNMUYOR
Yoğun bakım konusunda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın  'İzmir'de yüzde 80 doluluk var' söylemlerini de değerlendiren Köşger, yoğun bakımda kovid haricinde hasta bakımının devam ettiğini bu yüzde sayının normal olduğunu belirtti. Köşger, "Şu an İzmir'de yoğun bakımlarımızda hiçbir sıkıntı bulunmuyor. Sağlık Bakanımızın geçtiğimiz günlerde açıkladığı yüzde 80 kapasite doluluk oranı doğrudur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu bu doluluk oranı sadece kovid hastalarından oluşmuyor. Yani hastanelerimizde  diğer hastalıklardan yatan hastalarımız da yoğun bakımlarda tedavilerini de görmeye devam ediyorlar. Hastanelerde  rutin tedaviler yapılmaya devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

İZMİR'DE PANDEMİ HASTANESİ İHTİYACI BULUNMUYOR
İzmir'de henüz pandemi hastanesine çağrılarına da değinen Köşger, ihtiyaç duyulması halinde konuyu gündemlerine alacaklarını belirtti. Köşger, "İzmir'de pandemi hastanesine ihtiyaç duyulması halinde arkadaşlarımız ile bu konuyu görüşürüz. Ancak şu anlık İzmir'de pandemi hastanesi ihtiyacı bulunmuyor" dedi.