GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
23 Temmuz 2021 Cuma 19:28

Vali korkutan tabloyu açıkladı: İzmir'de günlük vaka sayısı 250!

İzmir'de korona vakalarının bir ara 150'ye kadar gerilediğini hatırlatan Vali Yavuz Selim Köşger, "Vaka sayıları ülke genelinde de kentimizde de artıyor. Ölümcüllüğü devam eden koronayla ilgili önlemlerden bir an olsun vazgeçmeyelim" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in, Kurban Bayramı tatili sürecini değerlendirdi. Bayram tatilinde özellikle sahil beldelerinde aşırı bir yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Vali Köşger "Çeşme'nin nüfusu 1 milyona ulaştı. Bölgemizde herhangi bir sorun yaşanmadı, sakin bir bayram geçirdik. Kurbanlıklar, kaymakamlıklarımızın belirlediği yerlerde kesildi. Kayda değer bir sorunla karşılaşmadık" değerlendirmesinde bulundu.

EKİPLERİMİZ ÖNEMLİ NOKTALARDA KONTROLLERİ SÜRDÜRÜYOR
Kurban Bayramı tatilinden dönüşlerin başlamasıyla trafikte de yoğunluğun görüldüğünü belirten Vali Yavuz Selim Köşger, şunları söyledi:

"Ekiplerimiz gereken noktalarda, kavşaklarda, kazaların yoğun yaşandığı yerlerde çok sıkı kontrollerini sürdürüyor. Bayram tatiline başlarken vatandaşlarımızdan bir ricada bulunmuştuk, maske, mesafe, hijyen kurallarına mutlaka uyun, diye. Emniyet kemerlerinin mutlaka takılı olmasına özen gösterilmesini istemiştik. Aynı ricamızı dönüş yolunda yerine getirmelerini istiyoruz. Trafik son iki günde daha da yoğunlaşacak. Trafik kurallarına da riayet edelim, kaza bela yaşamayalım."

BU ARTIŞ, TABİİ Kİ KAYGI VERİCİ
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yurt genelinde görülen korona pozitif vaka sayılarındaki artışın, İzmir'de de olduğuna vurgu yaptı. "İzmir'deki artış sizi kaygılandırıyor mu?" sorusuna Vali Köşger, şu yanıtı verdi:

"Evet; 6 Temmuz'dan bu yana vaka sayıları 5 binin altına inmedi. 10 bin sınırına dayandı. Haziran ayında bir ara İzmir'de günlük vaka sayısı 150 civarına kadar düşmüştü. Çok da sevinmiş ve umutlanmıştık. Ne yazık ki bugün itibariyle 250'ye yaklaştık. Bu artış elbette kaygı verici. Herkes tatilini yaptı ama pandemi henüz bitmedi. Ölümcüllüğünü sürdürüyor. Daha önceden belirlenmiş olan tüm kurallara herkesin tam olarak uyması lazım. Kurallara sıkı sıkıya uyarak, vaka sayısını, eskisi gibi yine 150'ye, hatta daha aşağıya çekebiliriz. Vatandaşlarımızdan ricam, ölümcüllüğü devam eden koronadan korunmak için maske, mesafe ve hijyenden bir an olsun vazgeçmemeliyiz."