GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ekim 2024 Salı 12:19

Vali Elban’dan spor zirvesinde mesaj: Tesisi hallettik ama başarı gelmedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Spor Zirvesi açılışı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, spora dair önemli açıklamalarda bulundu. Elban, tesisleşmeye rağmen beklenen başarıların gelmediğini belirterek, “Altyapı konusunda bir eksiğimiz kalmadı. Altyapı ile başarı gelecek diyorduk ama arzu ettiğimiz başarı henüz daha istediğimiz düzeye gelmedi” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Spor Zirvesi, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirveye siyasi parti il başkanları, milletvekilleri ve sporseverler katıldı.

‘TESİS TAMAM AMA BAŞARI YOK’
Açılış konuşmaları sırasında konuşan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, spor gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Altyapı ve tesisleşme konusunun çözülmesine rağmen sporda henüz başarı sağlanmadığını belirterek, “Uzun yıllar sporla ilgili konuşulduğunda her sözü eline alan tesisleşmek lazım, altyapı yapmak lazım diyen, sporla ilgili nasıl gelişeceğiz derken hep bu gündeme gelirdi. Son yıllarda yapılan yatırımlar ile birlikte sadece futbolda 30 bin kişilik stadyumlar, semt sahaları ve halı sahalar yaptığımızı görüyoruz. Altyapı konusunda bir eksiğimiz kalmadı. Altyapı ile başarı gelecek diyorduk ama arzu ettiğimiz başarı henüz daha istediğimiz düzeye gelmedi” dedi.

‘SPORCULARA YARI ROBOT GÖZÜYLE BAKIYORUZ’
Sporda ahlakın ve bilimin önemine vurgu yapan Vali Elban, “Sporla ilgili spor ahlakının oturması gerekiyor. Atatürk’ün vurgusu bu anlamda önemli. Spor kültürünün yerleştirilmesi gerekiyor. Neredeyse bazı sporculara salt insan gözüyle bakamıyoruz, yarı robot durumuna gelmişler. Beslenmesinden uyku düzenine antrenmanlara hatta belli basketbol liglerinde fiziki gelişimlerine rağmen boy uzatıldığı yöntemler düşünülünce sporda ahlak ve kültürün yanında bilimsel metotları da kullanmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARI VAR AMA İSTİKRAR YOK’
Türkiye’de sporda istikrarsızlık olduğunun vurgusunu yapan Elban, “Takım ve bireysel olarak başarılarımız oluyor ama istikrar konusunda ciddi sıkıntımız var. Madalya alıyoruz sonra elemeleri geçemiyoruz. Bu zirvede artık herkesin her şeyi sporla ilgili konuştuğu değil, konunun uzmanlarının uzun uzun konuştuğu ve artık bunların gündem yapılması gerekiyor. Derinlemesine bunların işlenmesi gerekiyor. Çok doğru bir şehirdeyiz. Bu zirve buna zemin oluşturacaktır. Ülkemizdeki spor hayatının bu anlamda gelişmesine katkı sunacaktır. Hem ülke sporumuza hem kültürümüze katkı vermesini umuyorum” dedi.