GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ağustos 2024 Salı 11:47

Vakıf Başkanı satış kararını değerlendirdi: Okullar öğrenciye ait olsun!

İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Tutum, Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün okul bahçesi, spor salonu ve halı sahalarının ihale yoluyla kiraya verilmesiyle ilgili olarak, “Gönlümüzden geçen şudur: Okullar, öğrencilere ait olsun. Umarım kararı yeniden gözden geçirirler” ifadelerini kullandı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de çok sayıda okulun bahçesi, spor salonu, halı sahası, ATM, büfe gibi alanların ihaleyle 5 yıllığına kiralanması ve ihale ilanının verilmiş olması tartışmaya açıldı. Bahçesi otopark olarak ihaleye verilecek Atatürk Lisesi’nin spor salonu ve iki adet halı sahası da kiralanacak. İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Tutum, yeni gelişmeyi Egedesonsöz’e değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karara saygı duyduklarını belirtirken, “Gönlümüzden geçen, okulların, öğrencilere ait olmasıdır” dedi.

VALİ BEY KOŞULLARI BİLSE, İHALEYE İZİN VERMEYEBİLİRDİ
İzmir Valililiği’nin, Atatürk Lisesi’ne ciddi yatırımlar yaparak okulu restore ettirdiğini belirten Vakıf Başkanı İhsan Tutum, “İki hafta önce Sayın Valimizi vakıf yönetimi olarak ziyaret ettik ve teşekkürlerimizi sunduk. Vali Bey’i okulumuza davet ettik. Vali Bey okulumuza gelseydi, okulumuzda kiraya verilecek alanları görseydi, koşullarımı öğrenseydi, bu ihaleye izin vermeyebilirdi. Şimdi ne olacağını biz de bilmiyoruz. Alınan karar, sırf bizim okulumuzla ilgili değil, pek çok okulun bahçesi, spor salonu ihaleyle kiralık verilecek” ifadesini kullandı ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim de gönlümüzden geçen şudur: Okullar, öğrencilere ait olsun. O alanların da eğitime öğretime ait olmasıdır. Okullar dışarıya kapalı olmasa da yolgeçen hanına dönmemeli. Herkesin kullanabileceği bir alan yerine daha kontrollü bir şekilde öğrencinin yararlanabileceği alan olarak kalmalısını isterdik. Umarım bu olası sorunları göz önünde tutarak alınan kararı yeniden gözden geçirirler, yeni bir düzenlemeye giderler.”

EĞİTİM VARKEN, OKULUN GÖBEĞİNDEKİ SPOR SALONU NASIL KULLANILACAK?
Elde edilecek gelirin yüzde 80’inin Milli Eğitim Bakanlığı’na, yüzde 20’sinin ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği’ne verilecek olması konusuna da değinen İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Tutum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İhale ilanına göre, otopark yapılması düşünülen okul bahçesi için 3 milyon 600 bin lira, okulumuzun spor salonu 1,5 milyon, iki adet halı sahamız da 1 milyon 200 bin liraya kiralanması planlanıyor. Bu kadar gelirden okula para bırakılmıyor, neden böyle bir şey yaptılar, bilemiyorum. Okulun paraya ihtiyacı var, hem de fazlasıyla var. 1500 civarında öğrencimiz bulunuyor. 32 dönüm okul alanımız var. Okulun bakımı, onarımı büyük paralara oluyor. 50’ye yakın sınıf var. Öğrenci okuldan çıktığı zaman sınıfların temizliği için çok sayıda personele ihtiyaç duyuyoruz. Kiralama nasıl olacak bilmiyoruz. Okulun kendi işleyişi dışında o alanlar nasıl kullanılacak? Mesela spor salonu, okulumuzun tam göbeğinde. Okulda eğitim verilirken, o salonu başkalarının kullanması nasıl mümkün olabilir? Güvenlik sorunu oluşur mu? Bunları düşünmek lazım. Biz diyoruz ki, mümkünse okullar, öğrencilere bırakılsın, eğitime ayrılsın”