GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Kasım 2018 Cumartesi 16:54

Vagon imalatçısı konkordato ilan etti

Yavuzlar Vagon, mahkemeye yaptığı başvurusu ile konkordato talep etti. 3 ay geçici mühlet verilen şirkete komiser ataması yaptı. Mali sıkıntı içerisinde olduğunu belirten şirket 15 yıldır 15 yıldır, TCDD’ye Sakarya - Adapazarı ve Sakarya - Pamukova fabrikalarında sürekli hizmet vermesiyle biliniyordu ve Marmaray trenlerinin iç giydirme, montaj ve modernizasyonunda da yer almıştı

Yavuzlar Vagon'un konkordato istemiyle yaptığı başvuru Sakarya Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Mali sıkıntı yaşadığını belirten şirket, dava dilekçesinde konkordato kararı verilmesi halinde faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütebileceğini belirtti.

Mahkeme, şirkete 3 aylık geçici mühlet verdi. Faaliyetlerinin denetimi için de Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nevcan Karaca'yı geçici konkordato komiseri olarak atadı. Mahkeme kararı şöyle duyurdu:

Yavuz Yavuz tarafından kurulan Yavuzlar Vagon, Türkiye’nin önemli vagon üreticilerinden ve demiryolu ekipmanı şirketlerinden biri.

15 yıldır, 8200 metrekare alana sahip TCDD’ye Sakarya - Adapazarı ve Sakarya - Pamukova fabrikalarında sürekli hizmet veren Yavuzlar Vagon’da çeşitli vagonların imalatı, bakımı ve revizyonu yapılıyor.

Şirket aynı zamanda tren yolu uygulamalarında kullanılan tüm yolcu, kargo, ağır yük araçlarının, elektrikli tren setlerinin imalatı, periyodik bakımı ve araçların her türlü hasarlarının, arızalarının giderilmesinde de hizmet veriyor.

Yavuzlar Vagon, Tüvasaş ve Hyundai Eurotem ile birlikte  Marmaray trenlerinin iç giydirme, montaj ve modernizasyonunu da yapmıştı. (Habertürk)