GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ağustos 2016 Cuma 10:56

Uzunkaya: 15 Temmuz öncesi operasyon yapacaktık, engellendik!

İzmir İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce çok sayıda general ve subaya yönelik operasyon hazırlığında olduklarını, ancak operasyonun "birileri" tarafından engellendiğini söyledi.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları Habertürk’ten Neşet Dişkaya’ya anlattı. 

Uzunkaya, "Darbede etkin rol alan subayların beyanlarından anlıyoruz ki, bizim operasyon hazırlıklarımız darbecileri tetiklemiş. Çünkü darbeci subaylar darbe öncesi yaptıkları toplantılarda, 'Biz darbe yapmasak 600 tane subay gözaltına alınacak' demişler" dedi.
İzmir'de yürütülen operasyonlarda, 2 bin 300 civarında şahsın gözaltına alındığı ve bunlardan 800'e yakın kişinin tutuklandığını belirten Uzunkaya, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce çok sayıda general ve subaya yönelik operasyon hazırlığında olduklarını, ancak operasyonun "birileri" tarafından engellendiğini söyledi.

Darbe girişiminin olduğu günden bu yana binlerce ihbar aldıklarını da kaydeden Uzunkaya, "İhbarları 3 kategoriye ayırdık. Birincisi 15 Temmuz'da FETÖ'nün gerçek yüzünü gördükten sonra ihbar yapanlar. İkincisi sorun olarak gördüğü ticari, siyasi duygusal alanda rakibi olanları ihbar edenler. Üçüncüsü ise yoğun bir şekilde örgüte yönelik operasyonlar olduğunu gören FETÖ üyelerinin, mücadelede güç kaybı yaratmak ve bizi meşgul etmek için yaptığı asılsız ihbarlar" açıklamasını yaptı. 

Uzunkaya’nın röportajının tamamı için tıklayınız…